Viime kauden tehokkain pelaaja Mercy Moim OrPoon

Oriveden Ponnistuksen lentopallon naisten mestaruusliigajoukkue ja kenialainen hakkuri/yleispelaaja Mercy Moim, 26-183, ovat tehneet 1-vuotisen sopimuksen.  Mercy pelasi Suomessa jo viime kaudella LiigaPlokissa ja oli Mestaruusliigan paras pistenainen.  Hän on Kenian maajoukkueen runkopelaaja sekä Kenian vuoden urheilija, mikä on sinänsä huima saavutus maassa, jossa on maailmanmestareita mm juoksulajeissa.  Moim saapuu Orivedelle elokuun alussa.

Mercy pelasi Kenian liigaa ensin kaksi kautta KCB Nairobissa 2005-2007, jonka jälkeen hän on ollut kahdeksan kautta Prisons Nairobissa.  Kenian maajoukkueessa hän pelasi ensimmäisen kerran U18 MM-kisoissa  2003.  Naisten maajoukkueessa hän on pelannut  2006 ja 2010 MM-kisat.  Afrikan mestari hän on vuosilta 2011 ja 2013. Seurajoukkuemestaruuksia on neljältä kaudelta.
Seurajoukkue Prisons Nairobi on vankilan henkilökunnan joukkue. Moim on vanginvartija.  Keniassa on tyypillistä, että huippu-urheilijat työskentelevät valtion palkkalistoilla.

Suomessa viimekaudella Moim teki hurjaa jälkeä.  Pisteitä Mercy nakutti 442, kun OrPon Julia Tokarenko sai kasaan 378 pistettä.  Keskiarvo ottelua kohti oli 20,1 pistettä.  Hyökkäyspisteiden ykkössija tuli 372 pinnalla ja tehotilaston 234 pinalla.  Vertailun vuoksi Agnes Pallagin teholukema oli 160.  LähiTapiolan pistekilpailun Mercy voitti 27 pisteellä.

OrPon päävalmentaja Teemu Oksasella on vuoden kokemus hänen kanssaan työskentelystä.
-Mercy on hiljainen olemukseltaan.  Jos hän jotain sanoo, se tarkoittaa myös sitä.  Hän on luotettava ja tekee treenit tunnollisesti.  Mercy oli LiigaPlokissa aluksi yleispelaajana, mutta pelasi myöhemmin hakkurina keräten valtavasti pisteitä.  OrPossa hänelle on tarjolla iso ja tärkeä rooli. Hänet istutetaan sellaiselle tontille, mikä hyödyntää eniten joukkuetta, kertoi Oksanen.