Unkarin naisten maajoukkueen päävalmentaja Laszlo Hollosy OrPon päävalmentajaksi

Oriveden Ponnistuksen mestaruusliigajoukkue ja Unkarin naisten maajoukkueen päävalmentaja Laszlo Hollosy, 36, ovat solmineet valmentajasopimuksen.  Hollosy hoitaa toukokuussa ja alkukesästä Unkarin maajoukkueen leirit ja EM-karsintapelit.  Hän saapuu Orivedelle heinäkuun lopussa.  OrPon kesätreenit vetää joukkueen uusi kakkosvalmentaja Pasi Viitanen päävalmentajan kanssa sovittavan ohjelman mukaisesti.

Hollosyllä on vahva koulutus sekä kokemus lentopallovalmennuksesta.   Takana on 16 vuoden pelaajaura passarina, jonka rinnalla alkoi jo 15 vuotta kestänyt valmennusura, joista kaikki kaudet yhtä lukuun ottamatta ovat olleet tyttöjen tai naisten joukkueissa.   Valmennustehtävät hän aloitti juniorijoukkueissa, sitten nuorten maajoukkueessa.  Aikuisissa hänellä on kaksi liigamestaruutta sekä kaksi cup-mestaruutta.
Kaudella 2011 hänet valittiin Unkarin vuoden valmentajaksi.  Naisten maajoukkueessa hän oli viimekaudella kakkosvalmentaja ja nyt päävalmentaja.  Merkittävää on ollut, että Hollosyn valmennuksessa jokainen joukkue on aina mennyt eteenpäin.

- Koen Orivedelle ja Suomeen tuloni hyvänä ja mielenkiintoisena haasteena.  Haluan edelleen kehittyä valmentajana.  Uuden joukkueen kanssa tulen tekemään kovasti töitä, sata lasissa.  Tulen motivoimaan pelaajia, jotka tekevät töitä oman kehittymisensä ja joukkueen eteen.  Tavoite on olla paras. : totesi OrPon uusi päävalmentaja ja lisäsi vielä pilke silmäkulmassaan:  - Elän pelissä vahvasti mukana ja jokunen punainen korttikin on tullut, lähinnä jos Unkarissa on yritetty pelata aivan eri säännöillä, mitä muualla Euroopassa pelataan.

Kakkosvalmentajana aloittaa Oriveden seudulla sekä OrPon peleissäkin hyvin tuttu mies, Pasi Viitanen, 50.

- Tulin 15-vuotiaana Ruovedeltä Orivedelle onnikalla.  Vastassa linja-autoasemalla olivat Ronkaisen Jouko ja Luukon Pertti.  Pelasin OrPon C-, B ja A-junioreissa viisi peräkkäistä Suomen mestaruutta.  OrPon miesten kakkossarjajoukkueessa meni usea kausi sekä miesten mestaruussarjajoukkueessa kaksi kautta.

- Valmennusasiasta on puhuttu aikaisemminkin.  Nyt siihen tuli mahdollisuus.  Ympyrä sulkeutuu.  Olen OrPolle tämän velkaa.  OrPo merkitsee minun elämässäni paljon.  Täällä on kaverit ja täällä on kotini, kertoi Porissa rautakauppaa pyörittävä Pasi Viitanen ja jatkaa: - Olen innoissani ja minulla on polte tehdä töitä.  Laszlolla on samanlaiset tavoiteasenteet kuin minulla.  Olemme sopineet työnjaon pääperiaatteet.

- Suoritin lentopallon huippuvalmentajatutkinnon 90-luvun alussa.  Olin C- ja B-poikien maajoukkueiden kakkosvalmentajana samoin 90-luvun alussa.  Sen jälkeen olen ahkerasti seurannut lentopalloa ja myös päivittänyt lajitietojani.  Leipätyöni kaupassa vastaa hyvin pitkälle valmentamista, henkilökunta on saatava toimimaan yhtenäisenä ja tavoitehakuisena joukkueena, kertoi Pasi vielä omasta taustastaan.

 

OrPon valmennuksessa Tuomas Alatalon kahden kauden jälkeen jatkavat molemmat valmentajat ovat pelanneet pelaajauransa aikana passareina, kuten Tumppikin.  Siinä roolissa on aina koko ajan pelissä sisällä, on tunnettava kaikkien pelaajien vahvuudet sekä mahdollisuudet, joutuu katsomaan aina kenttää sekä johtamaan hyökkäyksiä.   Jos ei siinä pääse sisälle tämän pelin hienouksiin, niin missä sitten?

Pelaajien osalta sopimuksia julkistetaan toukokuun alkupuolesta lähtien.  Kesäharjoittelu alkaa joukkueella kesäkuun alussa.  Odotettavissa on todella mielenkiintoinen kausi 2013-2014.