Teemu Oksanen OrPon päävalmentajaksi

Oriveden Ponnistuksen mestaruusliigajoukkue ja Teemu Oksanen ovat tehneet kahden vuoden sopimuksen, johon sisältyy optio lisäkausista.   Teemu Oksanen muuttaa Orivedelle huhtikuussa ja aloittaa päävalmentajan tehtävät 1.5. 2015.

Oksanen 31-vuotias liikunnanohjaaja, ja alunperin kotoisin Raisiosta. Valmennushistoria käsittää noin kymmenen vuotta juniorivalmennusta niin seura-, alue- kuin maajoukkuetasollakin, ja lisäksi viimeiset viisi vuotta tavoitteellista toimintaa kilpa- ja huippu-urheilun parissa. Viimeisimpänä Oksanen valmensi Mestaruusliigassa Pihtiputaalla kaksi kautta, jotka olivat joukkueella nousujohteisia ja tekivät LiigaPlokista kovan ja haastavan vastustajan mille tahansa mestaruusliigajoukkueista.


Millaisilla ajatuksilla saavut Orivedelle?
-Itse koen ottavani tässä askeleen eteen päin urallani, samalla kuin haaste menestymisestä tietenkin kasvaa. OrPo on viimeiset 10-15 vuotta kuulunut liigan kestomenestyjiin, ja vaikeahkon edelliskauden jälkeen sille tielle on tottakai tarkoitus palata.

Millaista lentopalloa OrPo tulee  ensi kaudella pelaamaan?
-Aluksi on tärkeää, että onnistumme Jokken kanssa kasaamaan motivoituneen pelaajaryhmän, joka on sitoutunut työntekoon ja on hymyssä suin halukas kehittymään paremmaksi jokaisessa harjoituksessa. Pelaajien taidot tulevat lopulta tietenkin vaikuttamaan pelitaktisiin valintoihin, mutta toivoisin meidän dominoivan erityisesti syöttö-vastaanotto -kilpailua pelistä toiseen. Sille pohjalle olisi vankkaa lähteä rakentamaan pelillistä identiteettiä.

Mitä muuta odotat tulevaisuudelta nyt ja pidemmällä aikavälillä?
-Heti alkuvaiheessa varmaankin on mukava päästä sinuiksi paikkojen suhteen.   Täällä huomaa, että orivesiläinen lentopallo on yhteinen ja positiivinen asia. Seurasta ja paikkakunnasta oma mielikuvani on erittäin positiivinen, joten eiköhän tässä ole itsellekin loistava mahdollisuus olla luomassa hienoja elämyksiä perinteisen seuran nimissä.  Omat tavoitteet on asetettu ulkomaille valmennuksen suhteen, joten tämän prosessin onnistuminen tulee olemaan isossa roolissa, kun askel askeleelta kuljen lähemmäs unelmiani.

Tervetuloa Orivedelle, Teemu!