Peli-ilo palasi Orivedelle, OrPo-LiigaEura 3-0

OrPon hienot peliesitykset saivat jatkoa, kun Oriveden Ponnistus kukisti selvästi LiigaEuran 3-0 (25-13,25-13,25-23). 

Enne ottelua OrPon joukkueenjohtaja Jouko Ronkainen kukitti marraskuun tähdistöön valitun keskitorjuja Eeva Puukan. 

Ensimmäinen erä mentiin emäntien tahdissa tekniselle erätauolle 14-10.  Joukkue esitti hyvää puolustusta ja määrätietoisia hyökkäyksen päätöksiä.  Tilanteessa 16-10 LiigaEuran Jukka Koskinen otti ensimmäisen aikalisänsä.  Tästä Anu Ennok jatkoi ässällä ja Tatsiana Lapukhina kovalla pommilla nelospaikalta.  OrPo sai vaihteen päälle ja erä päättyi lukemiin 25-13.

Toinen erä alkoi siitä, mihin ensimmäinen päättyi.  Anni Mäkinen oli liekeissä ja antoi loistavasti tulitukea Tatsianalle.   Tilanteessa 12-4 LiigaEuran ensimmäinen aikalisä ja tekniselle mentiin lukemissa 14-5.  Saara Lepistön syöttöpeli oli hienoa seurattavaa, kuten hyvien nostojen ansiosta Jenni Hiltusen passipelikin.  Yleisö sai herkutella myös useilla kiertohyökkäyksillä, joita emännät takoivat Euran kenttään.  Toinen erä päättyi samoihin lukemiin kuin ensimmäinenkin 25-13.

Pitkä erätauko on usein pelejä kääntävä asia, jos johtavan joukkueen ote herpaantuu.   Kolmatta mentiin tasatahdissa aivan loppuun asti.  Orpo helpotti hieman peliään ja LiigaEura sai etenkin kolmannen alussa hieman pelin juonesta kiinni.  Tilanteessa 8-12 Tuomas Alatalo otti OrPolle aikalisän, jonka jälkeen joukkue teki kuusi pistettä putkeen.  OrPo kiri johtoon ja piti sen loppuun asti.  Komea 3-0-voitto, josta myös suuri kiitos  hyvin kannustaneelle yleisölle.

OrPon parhaana palkittiin Anu Ennok 16/+12, LiigaEurasta Anna Boricheva 12/+7

Lähitapiola-pisteet
3 pistettä Anna Boricheva, LiigaEura
2 pistettä Tatsiana Lapukhina, OrPo
1 piste Anu Ennok, OrPo

Viking Linen sisupussi-palkinto LiigaEurasta Anna Borichevalle ja OrPosta Anni Mäkiselle

LiigaEuran päävalmentaja Jukka Koskinen oli vähäsanainen joukkueensa pelistä: Ei paljon sanomista pelistä.  Kolmannen erän alussa oli jotain, mutta puolustuksemme on murhenkryyni.

Oriveden päävalmentaja Tuomas Alatalo: Toinen upea voitto joukkueelta putkeen.  Tähän saumaan ei voi joukkueelta enempää vaatia.   Hienoa oli, että vastaanotto toimii ja pääsimme hyökkäämään joka paikasta.  Toinen hyvä syöttöpeli putkeen.

Tatsiana Lapukhina 20/+15, Anni Mäkinen 8/+6, Saara Lepistö 7/+7, Eeva Puukka 7/+6

Torjunnat OrPolle 4-3 ja ässäsyötöt 9-4

OrPo oli pisteissä +45 plussalla, LiigaEura +10.

Yleisöä KVL-Tekniikan isännöimässä ottelussa 362