OrPon taistelu ei riittänyt Suomen Cupin finaalissa

Oriveden Ponnistus laittoi LP Viestin ahtaalle Suomen Cupin loppuottelussa, mutta joutui nöyrtymään 3-2 tappioon viiden erän taistelun jälkeen.

Vahvalla sykkeellä otteluun lähtenyt OrPo vei ottelun avauserän lähes näytöstyyliin 25-17. Toisen ja kolmannen erän voittivat salolaiset parantuneen syöttö- ja vastaanottopelin ansiosta. OrPo ei kuitenkaan luovuttanut vaan nappasi neljännen erän itselleen Erika Mattoksen vahvalla hyökkäyspelillä. Viidennessä erässä 3-3 tilanteessa Viestin syöttöruutuun astunut Dubravka Stojanovic katkaisi OrPon selkärangan ja Salo pääsi juhlimaan jälleen cup mestaruutta. OrPo voi olla kuitenkin ylpeä taistelustaan, sillä viime kausina Viestiä ei ole haastettu montakaan kertaa viiden erän taisteluun.

OrPon valmentaja Tuomas Alatalo oli pettynyt mies taiston tauottua.

- Kun pelataan cup mestaruudesta, niin 3-2 tappio ei paljon lohduta. Seurassa on paljon ihmisiä, joille soisin joskus sen kirkkaimmankin mitalin. Me pystymme vieläkin parantamaan peliämme, uskon ja toivon että tämä antoi itseluottamusta joukkueelle kevään koitoksia ajatellen.

LP Viestin valmentaja Teemu Sarna antoi myös OrPolle kunniaa hyvästä taistelusta.

- OrPo syötti todella hyvin ja meidän vastaanottomme oli ensimmäisessä erässä vain 39 prosenttia. Jatkossa sitä saatiin onneksi vähän paranemaan. Tämä oli varsin vaihtelevaa peliä molemmilta.

OrPo ei ehdi kauaa tappiota murehtia, sillä pelit jatkuvat jo keskiviikkona kun vastaan asettuu kovassa paikalliskamppailussa LP Kangasala.