OrPolle tappio 0-3 Viljandille

OrPo-Viljandi Metall 0-3 (24-26,24-26,22-25)

Valmentajat kommentoivat pelin jälkeen, Peeter Vahtra, Viljandi Metall:
Eilisen tappion jälkeen hyvä voitto sarjan alkuun. Yön aikana tapahtunut pelin paraneminen riitti tänään voittoon. Omat virheet olivat aika vähissä.  Torjuntapuolustus oli hyvä.

Tuomas Alatalo, OrPo: Viljandi pelasi hyvän ottelun ja ansaitsi voittonsa. Syöttö ja vastaanotto ei toiminut meillä tänään.

OrPo on kärsinyt loukkaantumisista ja nyt kauden alussa molemmat passarit ovat olleet sairaslistalla.  Lentopallo on joukkepeli ja peleissä menestyminen edellyttää myös, että joukkue pääsee yhdessä harjoittelemaan.  Onneksi sentään Outi Munnukka, Heidi Rovanperä ja Tiia Pohjonen ovat olleet mahdollisuuksiensa mukaan auttamassa OrPoa tässä hankalassa tilanteessa. 

Ottelu oli ajoittain hyvin tasainen, mutta Viljandi Metall oli joukkueena yhtenäisempi ja tehokkaampi.  OrPo voitti torjunnat 10-7, teki vähemmän syöttö- ja suoria hyökkäysvirheitä, mutta vastaanotto ontui pahan kerran ja silloin on vaikea hyökätä tehokkaasti.

Kaikki kolme ulkomaalaista saivat saman verran passiruokaa, joista Tatsiana Lapukhina teki tehot 13/+9, 42%.  Eeva Puukka palkittiin OrPon parhaana ja leipoi 12 passista samoilla tehoilla viisi pistettä, kolme torjunnoilla ja yhden ässäsyötöllä, tehot 9/+6.  Anni Mäkinen tuurasi Saara Lepistöä kaksi erää keskitorjujana ja teki tehot 7/+5, kolme torjuntaa.

Viljandin joukkueesta otteluisäntä Oriveden Sanomat palkitsi parhaana Kristel Moorin 11/+9.

Lähi-Tapiola-pisteet:

3 Julija Mönnekmäe, Viljandi

2 Saara Lepistö, OrPo

1 Eeva Puukka, OrPo
 

Viking Linen Sisupussi-palkitut:

Julija Mönnekmäe, Viljandi

Anu Ennok, OrPo
 

Yleisöä 366