OrPolle täysi pistepotti Pislaplokilta

OrPo voitti vahvasti taistelleen Pislaplokin 3-1 (25-21,16-25,25-16,25-23) ja sai tärkeät kolme pistettä.  Ensimmäinen erä mentiin tasaisesti tekniselle aikalisälle asti, jonka jälkeen peli kävi vielä tilanteessa 18-19, jossa Orpolla oli aikalisä.  Erä OrPolle 21-25.  Toiseen erään Pislaploki tuli vahvasti ja sai hengen päälle.  Sen puolustuspelaaminen libero Outi Immosen johdolla oli erinomaista.  Erä emännille 25-16.
Pitkällä erätauolla OrPo kokosi itsensä hävityn erän jälkeen .  Kolmas erä oli hienoa taistelua molemmilta joukkueilta.  Eräs erikoisimpia tilanteita ja pisteitä syntyi, kun Heidi Hietala puolusti  vitospaikalta Plokin kovan hyökkäyksen ja sijoitti pallon Plokin puolustuksen yli ykköskulmaan.  Orpo vei erää ja tilanteessa 16-17 Pislaploki kävi aivan kintereillä, mutta siitä OrPo meni menojaan ja vei loput pisteet ja erän 16-25.
Neljäs erä alkoi ehkä yhdellä kauden pisimmistä taistelupalloista.  OrPo oli alusta alkaen hienoisessa johdossa ja piti asemansa loppuun asti.  Pislaploki tuli vielä 22-23 tilanteessa lähelle, mutta OrPo oli kovempi ratkaisupalloissa ja vei neljännen erän 23-25 ja koko ottelun 3-1-

 

Eeva Puukka loukkasi hieman nilkkaansa aivan toisen erän alussa.  Saara Lepistö tuli hyvin vaihdosta peliin mukaan ja palkittiin OrPon parhaana yhdessä Anni Mäkisen kanssa.  Saaran tehot 10/+8, 1 ässä ja 2 torjuntaa sekä 2 Lähitapiolapistettä.  Anni Mäkinen 20/+13, 4 ässää, 1 torjunta ja 3 Lähitapiola-pistettä.  Anu Ennok nosti yli puolet Pislaplokin syötöistä, tehot 15/+3, 4 ässää.

 

Anni Mäkinen totesi ottelun jälkeen: Hyvä voitto.  Hävityn erän jälkeen hieno nousu otteluvoittoon.  Tiukkaa ja hyvää puolustuspeliä molemmilta.

Pislaplokin Anni Sorvoja totesi OrPon saaneen kolmannessa erässä hyvällä syötöllä vastaanoton rikki.  Nousimme neljännessä, mutta se ei riittänyt.  Tänään oli enemmän taistelua ja torjuntamme oli parempaa kuin eilisessä pelissä LP Kangasalaa vastaan.

OrPon päävalmentaja Tuomas Alatalo sanoi: Meiltä tasapaksu peli.  Ei missään aivan parhainta, mutta silti hyvän joukkueen merkki, että riittävä taso löytyy.  Pitkän tauon jälkeen vahva ote toi tärkeät kolme pistettä.

Pislaplokin päävalmentaja Olli Nenonen oli tyytyväinen, että peliin löytyi rauhallisen aggressiivinen tekeminen.  Hän harmitteli pelaajiensa puolesta, että näin hyvällä pelillä ei tullut ainuttakaan pistettä.

Ässät OrPolle 10-5 ja torjunnat Pislaplokille 13-8.