OrPolle pronssia 2013

Oriveden Ponnistus palasi taas mitalikantaan kotisalissaan kukistamalla HPK:n selvästi 3-0 (25-13,25-14,25-23).  Samalla OrPo katkaisi HPK:n 14 perättäisen mitalin ketjun.  Nämä pronssit ovat OrPon 11. (1 kulta, 5 hopeaa, 5 pronssia) Suomen mestaruustasolla.  OrPo voitti pronssisarjan 2-0.

Mitalit maistuivat nyt erittäin makeilta lukuisten loukkaantumisien värittämän kauden jälkeen.  Kaudelle tuli hieno päätös ja se voitiin tehdä oman kotiyleisön edessä.  Molemmissa pronssiotteluissa oli erinomainen tunnelma.  Kannustusjoukot elivät mukana molemmat ottelut alusta loppuun ja vaikuttivat myös merkittävästi siihen peli-iloon, mikä kentällä kumpusi.

Toinen pronssiottelu alkoi OrPon osalta niin hyvin kuin se vain voi alkaa.  Joukkue oli latautunut otteluun juuri oikein, ei likaa eikä liian vähän.  Anu Ennokin vaikeilla syötöillä OrPo karkasi ensin 5-0 johtoon, jossa HPK otti ensimmäisen aikalisänsä ja sai Anun syötön poikki.  Anni Mäkinen lisäsi kuitenkin vastustajan tuskaa.  HPK teki erässä ensimmäisen oman pisteensä vasta tilanteessa 10-2.  OrPo jatkoi väkevästi ja erä päättyi Tatsiana Lapukhinan ässään.
Toinen erä alkoi hieman tasaisemmin, mutta kuitenkin OrPo vei ottelua.  Tekniselle mentiin 14-7.  OrPon peli kulki edelleenkin kuin hurmoksessa.  Uhrautuvaa puolustusta, hyvin luettua peliä ja tehokasta hyökkäysten viimeistelyä.  OrPon vastaanotto 58%, josta huolehtivat Saana Koljonen ja Anu Ennok.  Heidi Hietala pelasi ottelussa Tatsiana Lapukhinan takakenttäkierroksia ja piti tonttinsa hyvin puhtaana.  Anni Mäkinen sivalsi erän loppulukemiksi 25-14.

Pitkä erätauko on usein vedenjakaja otteluissa.  HPK tuli kolmanteen erään todella vahvasti, mutta OrPo ei hellittänyt otettaan.  Emännät kävivät alussa 8-4 johtoasemassa, mutta HPK kiri eroa pienimmilleen 10-9.  Tekniselle mentiin OrPon johtoasemassa 14-11.  15-11 tuli Eeva Puukan ja Anni Mäkisen niin komealla torjunnalla, että Teemu Sarna päätti rauhoittaa omiaan ottamalla heti perään HPK:lle ensimmäisen aikalisän.  Toinen HPK:n aika 17-11, joka jo hieman auttoikin.  Vieraat saivat muutaman onnistumisen ja Tuomas Alatalo otti OrPolle ensimmäisen aikalisän 18-14 lukemissa.  Nyt pelattiin ja taisteltiin todella rajusti molemmilla puolilla verkkoa.  HPK rutisti tasoihin 20-20 ja vielä 23-23, josta johtoasemaan 22-23.  Alatalo otti OrPon toisen aikalisän.  Erin Little tasoitti 23-23.  Mestaruusliigan syöttökuningatar Anu Ennok syötti kylmäpäisesti kaksi kovaa syöttöä, joista päästiin ottelu ratkaisemaan vastapalloilla.  Ottelun ja OrPolle pronssimitalit ratkaisseen ottelupallonpallon HPK:n kenttään niittasi loistavan pelin pelannut Erin Little.  Erän loppunumerot 25-23.

OrPo voitti torjunnat 13-6, ässät 8-3, kokonaispisteet 75-50.

Oriveden kaupungin isännöimän ottelun parhaina palkittiin OrPosta Eeva Puukka ja HPK:sta Laura Pihlajamäki.  Ottelussa oli 722 katsojaa, tupa täynnä.

Erin Little 14/+12, 1 ässä, 4 torjuntaa, 14 passia/hyökkäysteho 64%
Anni Mäkinen 12/+6, 2 ässää, 2 torjuntaa, 19 passia/hyökkäysteho 42%
Eeva Puukka 8/+5, 4 torjuntaa, 6 passia/hyökkäysteho 67%
Tatsiana Lapukhina 8/+5, 1 ässä, 1 torjunta, 17 passia/hyökkäysteho 35%
Anu Ennok 8/-1, 2 ässää (17 syöttöä), 18 vastaanottoa/nosto 56%, 20 passia/hyökkäysteho 30%
Jenni Hiltunen 6/+3, 2 ässää (17 syöttöä), 2 torjuntaa
Saana Koljonen ja Heidi Hietala vastaanottivat  sekä puolustivat mainiosti
Outi Munnukka tuli vaihdosta syöttöruutuun ja hoiti osuutensa hienosti.

Outi on erinomainen tsemmpari ja piti hyvää taisteluhenkeä yllä joukkueen toipilaiden, Nette Tuomisen, Kaisa Kymäläisen ja Saara Lepistön kanssa.  Eveliina Koljosella oli työeste, mutta Eve jännitti ja iloitsi varmasti joukkueen mukana pronssimitalien voittamisesta.

OrPo onnistui taktiikassaan erinomaisesti ja vei tehot HPK:n syömähampailta:
Martina Konecna  4/-7, 19 passia/hyökkäysteho 16%
Marina Skender 8/+6, 21 passia/hyökkäysteho 21%
Laura Pihlajamäki 3/+1, 8 passia/hyökkäysteho 38%

OrPon kapteeni, Jenni Hiltunen: -Hieno päätös kaudelle.  Tavoite jäi saavuttamatta, mutta kaiken tapahtuneen jälkeen upea saavutus.  Joukkue voitti.  Jouduttiin tekemään töitä, että saatiin HPK:n selkäranka poikki.

HPK:n päävalmentaja Teemu Sarna: -Onneksi olkoon OrPolle.  Kuten Jenni sanoi, joukkue voitti.  Kaksi ekaa erää oltiin totaalisesti sillassa.  OrPolla oli hyvä syöttö ja sillä se sai, mitä halusi.  OrPo teki meistä huonoja, fakta on näin.

OrPon päävalmentaja Tuomas Alatalo: -Loistava peli meidän likoilta!  Taktisesti tehtiin just, niin kuin oli sovittu.  Sen lisäksi peli-ilo ja tekeminen upealla tasolla.  Hieno mitalli kaikkien kauden alla tapahtuneiden asioiden jälkeen.

OrPon nyt pronssia saavuttanut mestaruusliigajoukkue kiittää lämpimästi kaikkia kannustajia, yhteistyökumppaneita ja taustalla ahertaneita talkoolaisia, jotka tekivät mahdolliseksi tämän kaiken.  Ennen viimeistä pronssiottelua valmennusjohto tähdensi myös sitä, että nyt on joukkueella tilaisuus hyvällä pelillä ja voitolla kotisalissa kiittää ja palkita myös oma kotiyleisösä.  Näin juuri tapahtui.  Kauden 2012-2013 joukkue on todellinen Joukkue.