OrPolle kolme pistettä Kuusamosta

 

PaKa-OrPo 1-3 (25-23,18-25,17-25,12-25)

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun oudoilla kokoonpanoilla.  Kuusamo teki sen paremmin, luonnehti ottelun alkua OrPon päävalmentaja Tuomas Alatalo. – Kuusamon nuorille tytöille pitää nostaa hattua. 

Kuusamon Pallokarhujen käskyttäjä Mika Määttä oli myös joukkueensa nuorien pelaajien esitykseen erittäin tyytyväinen: Otsikoksi pitää laittaa – Meillä on tulevaisuutta.  Hirmuisen hieno taistelu nuorilta tytöiltä.  Tappioon ei voi koskaan olla tyytyväinen, mutta nuoret tytöt tekivät hienon työn.

Molempien joukkueiden avainpelaajia oli sivussa, joten ottelu oli haasteellinen niin kentällä pelaaville kuin valmentajillekin.  Yleisö varmasti piti näkemästään, vaikka kotijoukkue ei kotisalissaan voittanutkaan, mutta nuoriso-osasto oli sellaisella asenteella pelissä sekä Bianca Gomes osoitti kuusamolaisille, että pelitaitoja riittää.  Tehot 23/+8 kertovat vain osan totuudesta.  Bianca tuli läpi, jos vain puolustukseen jäi pallon mentävä aukko.

 

OrPo meni ottelussa ensimmäisen kerran johtoon vasta toisessa erässä 12-13 tilanteessa ja sen jälkeen menojaan.  Vastaanotto parani ja passari Jenni Petäjäjärvi pääsi käyttämään enemmän tarkkoja käsiään kuin nopeita jalkojaan.   PaKa sinnitteli muutaman kerran pitkiä takamatkoja pienemmiksi, mutta OrPon kenttäpuoliskolla rutiini riitti pitämään tarvittavat kolme voittoerää hallussa. 

Branka Nikic oli kentän valtiatar tehoilla 29/+22, kaksi torjuntaa, 56% vastaanotto ja 50 passista yli puolet pisteiksi.  Ivana Glomazic oli myös tehokas 16/+13, 2 ässää ja 4 torjuntaa.  Sanna-Mari Perkiö 12/+10, 3 ässää ja 2 torjuntaa.  Libero Sanna Häkkinen tuli vahvasti sisään ja hoiti takakentällä tärkeitä ja lujia palloja peliin 57% teholla.

Erika Mattos ja Anni Mäkinen saivat huilata tämän ottelun. 

Kiitoksia on hyvä jakaa vähintäänkin silloin, kun on niiden paikka ja nyt on.   Pelimatkat pitävät sisällään paljon muutakin kuin pelaamisen ja siihen liittyvät asiat.  Suuret, jopa tilaa vievät kiitokset kuljettajallemme Santtu Kaikkoselle turvallisesta kyydistä ja leppoisasta matkanteosta.  Santtu teki ukkomuurahaisen työn jo alkumatkakin mytereissä,  mutta etenkin paluumatkan hurjassa linja-auton peilitkin vääntäneessä tuulessa ja jäisillä tiellä, että tällaista asennetta ja ammattitaitoa voi vain ihailla. 

OrPolle voitto Kuusamossa oli kuudes perättäinen voitettu ottelu.  Runkosarjaa on vielä jäljellä tulevan lauantain kotipeli Pislaplokia vastaan ja sen jäkeen vierasottelu LP Viestiä vastaan Salossa.