OrPo voittoon laajalla rintamalla

Oriveden Ponnistus päätti runkosarjansa kotivoittoon, kun viimeisestä pudotuspelipaikasta taistellut Woman Volley joutui taipumaan eräluvuin 3-1 (25-18,25-20,23-25,25-18). OrPo jatkaa pudotuspeleihin runkosarjan neljänneltä tilalta ja WoVo kohtaa karsinnoissa ykkössarjan kakkoseksi sijoittuvan.

Ensimmäiset kaksi erää OrPo vei varsin selvästi. Peliaikaa keräsivät myös passari Outi Munnukka sekä yleispelaaja Nette Tuominen. Pelin iloisiin asioihin kuului se, että olkapäätään kuntouttava Nette nähtiin pitkästä aikaa verkolla. Tuloksena toisen erän ratkaissut hyökkäys, joka oli ensimmäinen hyökkäyspiste kahteen vuoteen.

Kolmanteen erään vierailija WoVo kaivoi lisää taistelutahtoa ja nappasi sen itselleen. Myös neljännen WoVo aloitti vahvasti, mutta erän puolesta välistä eteenpäin OrPo vei erää ja nappasi kolme sarjapistettä.

OrPo keräsi joukkueena hienon tehotilaston +50. Käsiin tarttui 19 torjuntaa. Passari Jenni Hiltunen ruokki hyökkääjiä monipuolisesti Saana Koljosen ja Anu Ennokin vastaanottojen jälkeen. OrPon kaikki viisi hyökkäävää pelaajaa keräsivät kaksinumeroiset pisteet. OrPon parhaana palkittiin Eeva Puukka.

WoVon työhevonen oli heidän parhaana palkittu Karoliina Kyllönen, joka urakoi hyökkäyksessä peräti 61 kertaa. WoVon käskyttäjä Pasi Rautio antoi kehuja kotijoukkueelle.

- OrPo oli tänään hyvä. Varsinkin heidän torjuntapuolustus oli erinomaista, välillä he kaivoivat ihme palloja peliin. Myös OrPon passari Jenni Hiltunen pyöritti hienosti peliä. Kaikkemme me yritimme, välillä pystyttiin kiusaamaan. Neljännen erän puolivälissä OrPo lisäsi kaasua ja meni menojaan. Runkosarja oli tässä, nyt keskitymme karsintasarjaan. Kymmenkunta sarjapistettä menetimme kokemattomuuden takia, tuumasi Rautio.

OrPon valmentaja Tuomas Alatalo oli tyytyväinen joukkueen työmoraaliin.

- Suhteellisen tasainen esitys meiltä. Pystyimme keskittymään pääosin tähän peliin hyvin, vaikka oma sarjatilanteemme ja tuleva pudotuspelivastustajamme oli jo selvillä. Koko joukkueen tehotilasto +50 sekä 19 torjuntaa maistuvat, hienoja lukemia. Jenni ruokki hyökkääjiä monipuolisesti. Keskipelaajat Eeva Puukka ja Erin Little pelasivat vahvan pelin sekä hyökkäys- että torjuntapuolella. Saana Koljonen esiintyi myös pirteästi.

OrPon pelit jatkuvat keskiviikkona 6.3. klo 18.30 Orivedellä, kun ensimmäisessä puolivälierässä vastaan asettuu LiigaEura. Tästä pelistä ennakkoa alkuviikosta.

 

Tatsiana Lapukhina 19/+11

Erin Little 16/+14

Eeva Puukka 15/+12

Anni Mäkinen 15/+11

Anu Ennok 11/+5

 

LähiTapiola-pisteet:

3 Eeva Puukka

2 Karoliina Kyllönen

1 Tatsiana Lapukhina