OrPo voitti upealla pelillä LP Viestin 3-0

Tasauskierroken ensimmäinen ottelu Orivedellä meni täysin OrPon käsikirjoituksen mukaan.  OrPo antoi kannattajilleen todella maukkaan lentopalloillan ja puhtaan 3-0 voiton LP Viestistä (25-16,25-22,25-22). 

Katsomokommenteina tuli, että nyt OrPo pelaa iloisesti sekä voitontahtoisesti koko joukkueella sekä että pelaajien kasvoista näki koko ajan, että ei ole epäselvyyttä, kuka tämän ottelun voittaa.  Hieno esitys.

LP Viesti pelasi ilman Noora Kososta sekä Dubravka Rakicia.  Kososen poissaolo ei ollut näkynyt Viestin hienossa Moskovan pelissä keskiviikkona, mutta tänään joukkue ei kyennyt parhaimpaansa. 

Orpon taktiikan onnistumisesta kertoo myös tilasto:  Viestin torjunta ei saanut Agnes Pallagia, Bojana Martinovicia ja Eveliina Smolanderia kertaakaan kiinni,  Julia Tokarenkon ja Eeva Puukan ainoastaan kaksi kertaa.  OrPo voitti torjunnat pistein 18-4.  18 torjuntaa kolmeen erään lienee yksi parhaita tuloksia kautta aikain OrPon mestaruusliigan historiassa.

Pelissä oli useita pitkiä taistelupalloja, hyviä hakuja, pelastuksia ja onnistumisia verkon molemmilla puolilla.  Tuuripallotkin menivät lähes tasan.  Yleisö sai nähdä hienon ottelun ja iloisesti taistelevan OrPon.

Laura Pihlajamäki, LP Viesti: Ei ollut hyvää peliä meiltä.  Vastustaja vei koko ajan ja otti 18 torjuntaa.  Pari tyhjää paikkaa kentällä.  Näihin peleihin ei voi tulla puolivaloilla.

Eveliina Smolander, OrPo:  Hyvin rakennettu taktiikka meillä ja kaikki pelasivat hyvällä energialla.  Torjunta toimi hyvin taktiikan kautta. 

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin päävalmentaja:  Kaikki näkivät, että kotijoukkue pelasi hyvin.  Oma joukkue oli jossain muualla kuin Oriveden liikuntahallissa.  Paljon mietittävää huomista varten.  OrPo pelasi niin hyvin, että en ole varma, että olisimme voittaneet parempanakaan päivänä varmasti.  OrPo ansaitsi voittonsa ja halusi enemmän voittaa.

Laszlo Hollosy, OrPon päävalmentaja: Meidän pitää muistaa paikkamme.  Meillä oli mahdollisuus voittaa ja me käytimme sen hyväksi.  Olen tyytyväinen kolmeen tärkeään pisteeseen ja että taktiikkamme onnistui.

LähiTapiola-pisteet:
3 Agnes Pallag, OrPo
2 Julia Tokarenko, OrPo
1 Lena Lymareva, LP Viesti

Otteluisäntä Weber palkitsi joukkueiden parhaina LP Viestistä Lena Lymarevan ja OrPosta Julia Tokarenkon.

OrPo tuli laajalla rintamalla.  LP Viestissä tehokkain oli Lena Lymareva 19/+10, joka piti yksin joukkuettaan pelissä kolmannen erän ratkaisupalloissa.

Julia Tokarenko 16/+14, 1 ässä, 5 torjuntaa, hyökkäysteho 47%
Agnes Pallag 15/+11, 1 torjunta
Bojana Martinovic 10/+7, 1 torjunta
Eeva Puukka 9/+6, 1 ässä, 4 torjuntaa, 21 syöttöä ilman virheitä
Eveliina Smolander 7/+5, 3 torjuntaa
Annina Antikainen 5/+5, 1 ässä ja 4 torjuntaa, hienosti pyöritetty hyökkäyspeli
Outi Immonen pelasi hyvän liberopelin
Reetta Väisänen tuli syöttämään kolmannen erän ja koko ottelun ratkaisupalloja