OrPo voitti upealla pelillä LP Vampulan 3-0

OrPon syöttö oli kuin niittokone ja ottelu sekä tilasto muutoinkin komeaa katsottavaa.  LP Vampula kaatui 3-0 (25-18,25-10,25-20)

Ellinoora Hiltunen, LP Vampula:
Kai se ehkä oli vastaanotto, aneeemista peliä.  Paljon omia virheitä, vaikea sanoa.

Salla Karhu, OrPo:
Pidettiin taktiikasta hyvin kiinni, syöttö oli rohkea, torjunta toimi, joukkueena peli kulki, oli kiva pelata.
Varma olo kentällä, kun luotetaan toisiimme.

Aigor Kaibald, LP Vampula:
Kaverin syöttö vei meidän pelin sekaisin,  Ei päästy hyökkäämään keskeltä, meni nenä lattiaan.
Saara Esko tulee kotipeleihin, jos pääsee.  Olemme tyytyväisiä, aina kun hän on paikalla.

Teemu Oksanen, OrPo:
Äärimmäisen tyytyväinen, että voitettiin ja että se tehtiin joukkueena.  Laadittu taktiikka osui ja pelaajat pitivät siitä kiinni.  Piti saada vastustajan hyökkäys hitaammaksi ja tempopeli pois.  Erittäin hyvät hyökkäystehot ja vain kaksi suoraa hyökkäysvirhettä.   Alinalle iso kiitos, että tappoprosentti on noin kova.  Joukkueena pitää pelata tätä peliä ja onnistuttiin.  Jenniltä hyvä sisääntulo vaikeaan paikkaan.


Alan miehet palkitsivat ottelun positiivisimpana pelaajana OrPon Eeva Puukan

LähiTapiola-pisteet:
1 Sow Binetou, LP Vampula
2 Salla Karhu, OrPo
3 Myriam English, OrPo

Otteluisäntä Rautia Orivesi palkitsi joukkueidensa parhaina LP Vampulasta Binetou Sown ja OrPosta Myriam English

Yleisöä 373

LP Vampula onnistuessaan pärjää mille joukkueelle tahansa Suomessa.  Se on tällä kaudella ainoa joukkue, joka on pystynyt kaatamaan LP Viestin.  Edellinen kohtaaminen OrPon kanssa oli tiukka 5-eräinen. 
Nyt OrPon päävalmentaja Teemu Oksaselle pukinkontillinen onnitteluita hyvän taktiikan luomisesta ja jokaiselle pelaajalle taktiikan noudattamisesta ja pelaamisesta omalla hyvällä tasollaa.

OrPon ykkösaseena oli kova syöttö.  Kun pallo ei nouse verkon toisella puolella kunnolla, niin vastustaja ei pääse hyökkäämään nopealla tempolla.  Oma torjunta ja puolustus saadaan asemiinsa, niin vastustajan on aina hankalampi tehdä hyökkäyspisteitä.  Kun syöttö vielä kohdistetaan jollekin hyökkäävälle pelaajalle, hänen pelipanoksensa ruuti saadaan kasteltua. 

Oli ilo todeta kotisalissa, että orpottaret toivat ja pitivät yllä pohjoisen kiertueella löytyneet peli-ilon.  Se näkyi muun ohella tuuletuksissa ja loppuun asti pelaamisissa.  Hyvä esimerkki oli Jenni Tuovilan tulo vaihdosta.  Heti kaksi passia laitaan nelospaikalle ja pallo sai kättä oikein kunnolla.  Joukkue ei ole vain kulloinkin kentällä olevat pelaajat, vaan myös vaihdossa olevat.  Siellä pidetään yllä tunnelmaa ja ajatus sekä lihakset lämpiminä, että oma paikka pelataan kunnolla, kun kutsu kentälle tulee.

Ottelun tilasto kertoo, että OrPo teki  pisteitä  yhteensä 75 ja LP Vampula 48.  OrPo +40 ja Vampula -2, joten OrPon omien virheiden määrä oli pieni.  Jokainen hyökkäyksiin osallistunut pelaaja oli plussalla, vain kaksi suoraa hyökkäysvirhettä ja vain neljä torjuntaan osunutta ja vastustajalle pisteeksi tullutta lyöntiä koko ottelussa.  OrPo voitti torjunnat 10-4 ja ässät 14-4.  Hyökkäysprosentti komeasti 50%.

Onnistujia olivat kaikki.  Hyökkääjien osuus on näkyvää, mutta taas nähtiin, että meillä on todella hyvä libero, Hillaelina Hämäläinen.  Hyvää ja tehokasta pelaamista kauden jokaisessa pelissä.  Hiltsu nostaa tyylikkäästi palloja passarille ja puolustaa upeasti.  Vastustajat yrittävät kiertää häntä syötöillään, mutta Hltsu ehtii niihin silti.
Useat joukkueet pommittavat Salla Karhua syötöillään ja yrittävät saada hänet pois pisteiden teosta.  Vampulan 43 syötöstä tuli Sallalle 19.  Vain yksi vastaanottovirhe, mutta kun katsotaan hyökkäyssaraketta, Salla oli kuitenkin illan pistekuningatar,  23 passia, tehot 52% ja saalis 16/+12, 4 ässää. 


Eeva Puukka näytti kipparina esimerkkiä, teki tehot 13/+10, kaksi ässää ja upeasti 7 torjuntaa.  Orpolla on kolme hyvää keskaria.  Eveliina Smolander leipoi hienosti tehot 7/+6, 2 ässää ja yksi torjunta, tehot 80%.

Mercy Moim tuli kolmannessa erässä vaihtoon ja sai jalkansa ympärille jääpusseja.  Kyse ei ole onneksi mistään vakavammasta vammasta ja joulutauko tulee nyt hyvään paikkaan, että myös paikat saavat lepoa.
Mercy osoitti joukkuepelaajan ominaisuuksiaan myös useilla upeilla puolustuksillla.
Myriam English oli liekeissä.  Mirkku palkittiin OrPon parhaana ja sai myös kolme LähiTapiola-pistettä.  Tehot 10/+6, 2 ässää ja 2 torjuntaa.  Hyvä pomppu, hyvät tuuletukset ja raikkaan iloista pelaamista.
Juuri tuo, että kaikki hyökkääjät ovat plussalla, onnistuivat vähillä virheillä, kertoo, että passari on onnistunut hienosti.  Passit olivat kohdallaan, ne olivat monipuolisia, ne tulivat paikkoihin, joista vastustaja ei saanut torjuttua niitä.  Alina Adamenyalla oli myös hieno ilta.  OrPolla on kaksi hyvää passaria.  Malliesimerkkejä olivat muutamat Eveliina Smolanderin nopeat sivallukset keskeltä.  Sellaisia on paha torjua pelkällä katseella, kun eteen ei ehdi.
Vaihtopelaajat pitivät yllä tunnelmaa ja ääntä.  Kiitos yleisölle hyvästä kannustuksesta.  Tunnelma kentällä huokui varmasti katsomoon.  Jokainen pelaaja odotti varmasti kahdeksan päivän joulutaukoa ja sen tuomia asioita, mutta se ei näkynyt pelissä.  Joukkue halusi omalta osaltaan antaa kannattajilleen joululahjana hyvän pelin ja komean kotivoiton.  Pelit jatkuvat tammikuun alussa.  Hyvää Joulua ja menestystä vuodelle 2016!