OrPo voitti Pieksämäen hyvällä pelillä 3-0

Orpo-Pieksämäki Volley 3-0 (25-19,25-16,25-11)

Ensimmäisenä pitää muistaa, että loukkaantumisten sekä avainpelaajien maajoukkuekuvioiden vuoksi OrPo on pääsyt harjoittelemaan mm passipeliä ykköspassarinsa kanssa vasta muutaman viikon.  Tämänpäiväinen ottelu oli myös kahden hyvän passarin taisto.  Jenni Hiltunen pääsi pyörittämään hyvistä nostoista monipuolista peliä ja Pieksämäen Annina Antikainen esitti upeaa passipeliä huolimatta siitä, että hänen joukkueensa vastaanotto oli selkeästi heikompi.  Annina palkittiin myös joukkueensa parhaana pelaajana.

Pieksämäki pyrki syötöillään pehmittämään Anu Ennokia.  Anulle tuli 16 syöttöä, joista vain yksi meni pisteeksi vastustajalle.  Anu hoiti tonttinsa loistavasti,  vastaaottoprosentti oli huima 81%.  Myös libero Saana Koljonen, jota vastustaja selvästi pyrki kiertämään syötöillään, pelasi loistopelin 86% vastaanotolla.  Erin Littlelle tuli 13 syöttöä, josta vain yksi meni vastaanottovirheeksi ja Erin suoriutui tulituksesta hyvillä lukemilla 46% ja otti kaksi tappotorjuntaa tärkeisiin paikkoihin.

Tatsiana Lapukhina oli vielä loukkaantumisen vuoksi sivussa ja Anni Mäkinen pääsi häärimään sydämensä kyllyydestä hakkurin tontilla.  Aina esimerkillisen terhakka Anni saalisti parhaan pelaajan palkinnon, tehot 16/+15, kaksi ässäsyöttöä ja yhden torjuntapisteen. Eeva Puukka pääsi myös nauttimaan Jennin passeista ja nakutteli  keskipelaajalle kovat lukemat 13/+11, hyökkäysteholla 64%.   Saara Lepistö pelasi hyvän ja ennakkoluulottoman ottelun ja napsi kolme torjuntaa, syötti ja puolusti hyvin, hyökkäysteho 44%.  Erin Little tulee myös parantamaan peliä, kun harjoituksia ja pelejä kertyy.  Tässäkin pelissä oli paljon hyvää ja lisää on luvassa, kun mennään harjoituskuvioita eteenpäin.  Nuori lupaava pelaaja tulee ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan näyttämään vielä hyvä otteita, aivan kuten Anukin tulee tekemään.

Päävalmentaja Tuomas Alatalolla oli pelissä nyt sentään kaksi vaihtopelaajaa, Heidi Hietala ja Outi Munnukka, molemmat tärkeitä osaajia myös syöttö- ja takakenttäpelissä.  OrPon pelin tasoa kuvaa parhaiten pisteet +31, joka on kolmen erän peliin kova lukema.  Vastustajalla se oli tällä kertaa -8.

Alatalo oli tyytyväinen vastaanottoon sekä torjunnan ja puolustuksen yhteispeliin.  Vastustajan syömähampailta saatiin terävyys pois ja oma peli pysyi kasassa.

Jokainen erä oli suhteellisen tasainen tekniseen aikalisään asti, mutta niiden jälkeen kotijoukkue meni menojaan.  Torjunnat OrPolle 10-8 ja ässäsyötöt 11-2.

LÄHITAPIOLA-pisteet:
3 Anni Mäkinen, OrPo
2 Anu Ennok, OrPo
1 Eeva Puukka, OrPo

Viking Line palkitsi Sisupussi-palkinnoilla OrPosta Saara Lepistön ja Pieksämäeltä hienosti pelanneen passarin Annina Antikaisen.

City-hotelli Oriveden isännöimässä ottelussa oli liki 400 katsojaa, joiden hyvästä kannustuksesta OrPon joukkue haluaa kiittää.