OrPo voitti HPK:n 3-1

OrPo-HPK 3-1 (25-20,25-19,31.33,25-13)
 

OrPo otti marraskuun 4. päivän iltana sarjakakkosesta, HPK:sta arvokkaan 3-1 voiton.…ja kuinka se tuli…aivan loistavalla pelillä.

Etukäteen oli tiedossa, että nämä ottelut sytyttävät sekä pelaajat että yleisön.  Orivedellä nähtiin upea ja jännittävä peli, pitkiä palloralleja ja sitä tunnetta.  OrPolla oli erittäin vahva syöttö, joka lentopallossa tarkoittaa, että jos verkon toisella puolella pallo ei nouse kunnolla peliin, hyökkääminen muodostuu hankalaksi sekä yksipuoliseksi.

Ensimmäisessä erässä erinomaisesti otteluun ja etenkin sen alkuun keskittynyt OrPo hivuttautui muutaman pisteen karkumatkalle, eikä luovuttanut asemiaan. HPK:n ensimmäinen aikalisä 11-6, tekninen 14-11 ja HPK:n toinen aikalisä 17-13.  HPK yritti erän lopussa koventaa syöttöä, mutta riskin otto kostautui syöttövirheinä.  Eeva Puukka ja Mercy Moim torjuivat ensimmäisen erän päätöslukemiksi 25-20.

Toinen erä alkoi taas OrPon rynnistyksellä ja HPK käytti ensimmäisen aikalisänsä 3-0 tilanteessa.  Siitä oli apua ja ottelu oli tasoissa 4-4 ja 5-5, mutta tas OrPo kiristi otetta.  Tekniselle mentiin OrPon vedolla 14-8.  Salla Karhu jatkoi kuitenkin kovia syöttöjään ja iski ässän 15-8.  HPK:n ensimmäinen aikalisä 17-10 Niina Ylösen komean torjunnan ja tuuletusten päätteeksi.  OrPo kiri jo 20-11 johtoasemaan, josta HPK nousi kaksi pistettä.  Syöttövirheellä pallo OrPolle ja Myriam ”Mirkku” English sivalsi ässän.  OrPo otti ensimmäisen aikalisänsä 22-15.  24-17 lukemissa OrPolla oli eräpallo, mutta täpärillä syöttö- ja hyökkäysvirheillä tilanne 24-19, jossa päävalmentaja Teemu Oksanen halusi rauhoittaa tilannetta ja otti toisen aikalisän.  Mercy jujutti viisaasti kutospaikalta HPK:n torjunnan taakse erän loppulukemiksi 25-19.

Pitkä erätauko ja kolmas erä. HPK sai ensimmäisen pisteen iskemällä torjunnasta läpi, mutta sitten OrPo vei peliä taas pinnan-parin johtoasemassa.  OrPo otti ensimmäisen aikalisänsä 12-11, tekninen 14-13 ja HPK:n ensimmäinen aika 16-14.  Sitten alkoi todella kiivas taistelu, katkeaako ottelu kolmeen erään, vai tuleeko jatkoeriä.  Salla Karhu asettui syöttämään 17-15 tilanteessa iskettyään ensi pallon vastaanotosta hallin kattoon.  Ässä, aivan postimerkkiin viitoskulmaan 18-15.  Eevan komea torjunta 19-15 ja HPK:n toinen aikalisä.  Samassa rytinässä HPK:lle keltainen kortti.  Kiusallisten pienten virheiden kautta ottelu tasoittui.  OrPon toinen aika 22-20.  Niina Ylönen torjui 23-20. HPK pääsi tasoihin 23-23 ja tasoissa oltiin 24-24, 25-25, 26-26, 27-27, 28-28, 29-29, 30-30, 31-31 Mercyn kovalla iskulla.  Harmittava täpärä syöttövirhe ja HPK:lle taas katkomahdollisuus ja sitten erä hämeenlinnalaisille 31-33.  Sitä edelsi OrPon kolme erä- ja ottelupalloa ja HPK:n neljä eräpalloa.  Kovaa ja hyvää peliä.

OrPo ei notkahtanut täpärästä kolmannen erän tappiosta.  Aamuharjoituksissa hieman selkänsä kolauttanut, hyvin pelannut passari Alina Adamenya siirtyi vaihtoon ja OrPon peliä tuli pyörittämään aina kylmäpäinen Maria” Mantu” Tuominen.  Mercy Moimin syöttövuorolla OrPo karkasi 3-1 lukemista 6-2 johtoon, vaikka HPK käytti aikalisänsä 4-1.  Mercy iski ässät 4-1 ja 5-1 tilanteiksi.  10-3 lukemissa HPK:n toinen aika.  Teknille 14-4, kun Niina iski satasen torjunnasta leveäksi.  HPK oli tehnyt neljänteen erään vain yhden oman hyökkäyspisteen, kolme pojoa oli OrPon virheistä, mutta OrPo kiri kuitenkin jo 17-5 karkumatkalle.  Oksanen otti aikalisän 17-8.  OrPo pelasi kuitenkin vakuuttavan kovaa ja hyvin.  Loppurutistuksen aloitti Mercy Moim iskemällä pallon eturessuun puolustajan ja verkon väliin 20-11.  OrPolle taas täpärä syöttövirhe 21-12.  Mercy iski 22-12, meni syöttämään ja iski niin vaikean, että lähemmäksi erä- ja ottelupalloa mentiin HPK:n käsittelyvirheen kautta.  Orpolle vastaavasti käsittelyvirhe 23-13.  Salla Karhu hoiti taidolla odotetut lukemat 24-13.  Yleisö nousi seisaalleen ja kannusti omiaan.  OrPo palkitsi sen, kun Mirkku sivalsi viiston nelospaikalta ja sinne jäi.  OrPo otti tärkeä kolme pistettä eikä päästänyt HPK:ta karkumatkalle kevään pudotuspeliasetelmiin nähden. 

Kiitos yleisölle upeasta tunnelmasta, upea lentopalloilta Orivedellä!  Yleisö sai koko rahalla nauttia jännittävästä ja hyvästä ottelusta.

 
Saana Koljonen, HPK: Meidän peli ei lähtenyt iloisella ilmeellä ja vastaanotossa oli vaikeuksia.  Mukava pelata Orivedellä.
 
Maria Tuominen, OrPo: Parhaiten keskittyneinä tähän peliin, meillä hyvä ilme, syöttö ja torjunta.  Taktiikkapalaverissa oli oikeat pointit.  Kauden paras puolustuspeli ja hyvää lentopalloa kokonaisuudessaan.
 
Luca Chiappini, HPK:  Onnittelut voittajalle.  Meillä on loukkaantumisia, mutta en korosta niitä tässä vaiheessa.  OrPon syöttö toimi niin hyvin, ettemme päässeet hyökkäämään.  Opitaan jotain tästä pelistä ja keskitytään seuraavaan.
 
Teemu Oksanen, OrPo: Ensimmäisenä pitää kiittää tyttöjä ilmeestä ja sitoutumisesta.  Onnistuttiin erittäin hyvin.  Kentällä oli koko ajan vahva ote.  Ei notkahdettu kolmannen erän niukkaan tappioon, vaan jatkettiin hyvin neljännessä.  Iso kiitos myös yleisölle.
 
LähiTapiola-pisteet:
 
3 Mercy Moim, OrPo
2 Alina Adamenya, OrPo
1 Eeva Puukka, OrPo
 
Parhaina palkittiin OrPosta Mercy Moim 25/+17, 5 ässää, 2 torjuntaa, 11 vastaanottoa ilman virheitä ja hyviä puolustuksia.
HPKsta Bjerregård-Madsen Michaela 19/+16, 3 ässää, 5 torjuntaa
 
OrPo voitti torjunnat 17-9 ja ässät 14-9
Saunatalo Oyn isännöimässä ottelussa oli viikkopeliksi hyvä yleisömäärä 461.