OrPo voitti ensimmäisen välieräottelun 3-0

Suomen Cup välierä 1

OrPo-LP Kangasala 3-0 (25-15,26-24,25-20)

OrPo jatkaa hyviä otteitaan.  LP Kangasala kaatui selkeästi 3-0.  OrPon peli oli kuosissa heti alusta ja yhtään hädän hetkeä ei ollut koko ottelussa.  Ensimmäinen erä oli lähestulkoon OrPon näytöstä.   Toisessa erässä emännät karkasivat 20-12 johtoon ja ehkä johto tuntui liian selvältä, kun ote hieman pehmeni.  Kangasala hivuttautui tasoihin tilanteessa 23-23.  OrPo otti kuitenkin itselleen kaksi eräpalloa ja Saara Lepistön ässäsyöttö päätti erän 26-24.
Kolmas erä usein tuo muutoksen, jos se on tullakseen.  Peli oli molemmin puolin hyvää ja yleisö sai nauttia pitkistä palloralleista ja uhrautuvista puolustuksista.  Erää mentiin tasatahdissa 11-11 tilanteeseen, josta mentiin Kangasalan johdossa tekniselle 11-14.  Tilanteessa 15-19 alkoi Anu Ennokin näytös, kuinka kova ja hyvä pelaaja pelaa.  Anu latasi Jenni Hiltusen hyvästä passista ensin pomminsa Kangasalan kenttään ja aloitti huiman syöttöputkensa:  9 syöttöä, joista 5 ässää.  Väliin mahtui myös Tatsiana Lapukhinan vastaava latinki keskelle vastustajan kenttää ja Kangasalan aikalisä tilanteessa 22-20.  Ensimmäinen ottelupallo katkesi Jasmine Tahvanaisen hyökkäyksen osuttua antenniin.

LP Kangasalan päävalmentaja Ismo Tahvanainen ei ollut joukkueensa suoritukseen tyytyväinen:  Orivesi syötti meidät kumoon.  Laitureista tämä jäi meillä kiinni ja OrPon libero, Saana Koljonen, pelasi huippupelin.

OrPon päävalmentaja Tuomas Alatalo oli syystäkin tyytyväinen:  Olen ylpeä joukkueestani, kuinka he lataavat itsensä peliin.  Arvostan tyttöjen työtä, koska olemme tällä kaudella kaksi kertaa ottaneet nokkiimme Kangasalalta.  11 ässää ilman virheitä.

Peli oli varmaankin yksi historiallinen, koska OrPo ei tehnyt siinä ainuttakaan syöttövirhettä.  74 syötöstä vielä 11 ässää.  Anu Ennok syötti kolmannen erän ratkaisutilanteessa 9 syöttöä, joista 5 ässää.
Anu saalisti tehot 16/+12, 5 ässää, vastaanotti Kangasalan 57 syötöstä 27, joista vain yksi vastaanottovirhe, 26 passista 38% tappoteho ja vielä yksi torjunta.  Ei mitkään taviksen lukemat.
Tatsiana Lapukhina 17/+13, 3 ässää
Anni Mäkinen 10/+7, 2 ässää, yksi torjunta
Eeva Puukka 8/+6, 3 torjuntaa
Saara Lepistö 5/+2, yksi ässä, 2 torjuntaa

Saana Koljonen pelasi taas upean libero-pelin 46% vastaanotolla ja todella hyvillä puolustukilla.  Heidi Hietala tuurasi Tatsiana Lapukhinaa takakenttäkierroksilla ja pelasi myös hyvän puolustuspelin.

Sherri Williams 12/+9, yksi torjunta
Magda Maras 8/-5

Weber palkitsi isännöimänsä ottelun parhaina molemmista joukkueista hienosti pelanneet liberot, LP Kangasalta Roosa Koskelon sekä OrPosta Saana Koljosen.

Taistelu jatkuu perjantaina Kangasalalla, jolloin ratkeaa Suomen Cupin loppuotteluun menijä.
Orpon fanibussiin ilmoittautumiset Kalle Uotilalle 0400-934091.  Tervetuloa kannustamaan OrPo Suomen Cupin loppuotteluun.