OrPo välieriin, LiigaEura kaatui toistamiseen 3-0 (25-20,25-11,25-20)

Toiseen puolivälierään oli kutkuttavat asetelmat.  Ottelu pelattiin Euran uusitussa urheilutalossa.  Molemmat joukkueet olivat valmistautuneet huolellisesti kauden tähän asti tärkeimpään peliin.  OrPolla oli voitto ensimmäisestä välierästä ja sille haettiin jatkoa.  Ottelu oli hyvää lentopalloa alusta alkaen ja piti sisällään upeita taistelupalloja.  Tasalukemissa mentiin aina tilanteeseen 13-13.  Orpo kuroi kaulaa 15-18 lukemiin, josta LiigaEura puolestaan kiri tasalukemiin 19-19.  OrPon päävalmentaja Tuomas Alatalo otti aikalisän ja siitä edettiin erän loppulukemiksi 20-25.

Toisen erän aluksi Eura otti parin pinnan kaulan, mutta kun OrPo sai etenkin syöttönsä kulkemaan ensimmäistä erää paremmin, ero kasvoi.  Tekniselle mentiin 6-14 ja erä vihellettiin poikki lukemissa 11-25.

Kahden ensimmäisen erän osalta OrPo oli tehnyt 8 ässää ilman ensimmäistäkään syöttövirhettä.

Kolmannessa erässä tuli muutama syöttövirhe, mutta niin usein käy, kun syöttö pidetään vaikeana.   OrPo syötti ottelussa 74 kertaa, joista 11 ässää ja neljä lipsahti virheeksi.  Torjunnat OrPolle 5-3.

OrPon päävalmentaja Tuomas Alatalo oli syystäkin tyytyväinen:  -Voi olla tytöistä ylpeä; kaksi peliä ja 6-0.  Ei voi enempää vaatia.  Torjuntapuolustuksemme oli huikealla tasolla ja toimi vielä niin, että Jenni pääsi pyörittämään hyvin peliä.  Eura tuli molempiin peleihin tosi kovaa ja ennakkoluulottomasti.  Taistelussa kaikki eväät oli käytettävä.

Euran päävalmentaja Jukka Koskinen oli harmistunut vastaanottoon ja sitä kautta passarin huonoon mahdollisuuteen kunnon peliin: -Eka erä oli tasainen 20 pisteeseen asti, mutta siitä se kaatui.  Toisessa erässä OrPo oppi syöttämään tässä salissa.  Kolmas olisi ollut otettavissa, mutta taito ei riittänyt.

Ottelun parhaina palkittiin OrPosta Anni Mäkinen, joka pelasi loistavasti molemmat puolivälierät.  Annin tehot nyt 17/+12, 1 ässä ja 1 torjunta.  LiigaEuran parhaana palkittiin korkealta ja kovaa iskevä Anna Boricheva 10/+3, 1 ässä.

Anu Ennok uurasti ja myös joutui uurastamaan.  Anun tehot 12/+5, 24 syöttöä, joista 4 ässää, 1 torjunta, 24 vastaanottoa Euran 42 syötöstä ja vain yksi vire.

Erin Little pelasi myös vahvasti, 10/+10, tarkoittaa kymmentä tehtyä pistettä ilman ensimmäistäkään virhettä, 4 ässää ja 1 torjunta.

Tatsiana Lapukhina pelasi hyvän pelin tehoilla 9/+6, 2 ässää samoin kuin Eeva Puukka 3/+2, 2 torjuntaa.  Heidi Hietalan liberopeli on tehokasta ja eleettömän varmaa.  Hyvä vastaanotto ja erinomainen puolustuspelaaminen.  Passari Jenni Hiltunen käytti taas hyvin koko hyökkäysarsenaaliaan ja passasi viisaasti kiertäen Euran pitkiä ja taitavia verkkopelaajia.  Saana Koljonen kävi hienosti takakenttäkierroksilla Anni Mäkisen ruudussa ja nosti todella pahoja palloja peliin.

Tämän ottelun voitto oli OrPolle todella tärkeä.  Etenimme välieriin ja joukkue saa hyvän valmistautumisajan keskiviikkona 13.03. Salossa pelattavaan ensimmäiseen välierään.  Lauantaina 16.03. pelataan toinen välierä Orivedellä.  Finaaliin pääsijän on voitettava neljä ottelua.

lisää kuvia OrPon Facebook-sivuilla https://www.facebook.com/OrPo.volley