OrPo taisteli voiton Hämeenlinnassa 3-2

OrPo voittoon Hämeenlinnassa 3-2 (21-25, 15-25, 25-21, 25-19, 15-9)

HPK voitti kaksi ensimmäistä erää, mutta OrPo nousi sillasta ja vei ottelun sekä otti ensimmäisen kiinnityksen ottelusarjassa paras kolmesta.

Ottelun alku oli tunnustelevaa, jossa kuitenkin HPK pääsi helposti niskan päälle.  Ensimmäisen erän tekninen 14-11 numeroissa ja siitä emännät erävoittoon 25-21.  Toisessa erässä OrPolle tuli haparointia enemmän kuin tarpeeksi.  Siinä tekniselle 14-5 HPK:n johdossa samaa tahtia eräpalloon 25-15.

Pitkän erätauon taika piti taas.  Kopista tuli se OrPo, joka kamppailee ja pelaa omaa peliään.  Erän alku oli tasainen ja tässä mentiin tekniselle OrPon johtaessa 14-11.  HPK otti aikalisän 14-18 ja puristi vielä lähelle lukemiksi 19-20.  Tatsiana Lapukhina niittasi pallon torjunnan eturessuun ja Anni Mäkinen säesti seuraavassa pallossa pisteet OrPolle.  HPK:n toinen aikalisä.  OrPo oli vahvempi taistelupalloissa.  Eräpallon HPK syötti hieman pitkäksi ja kolmannen erän päätöslukemiksi 21-25.
Neljäs erä taisteltiin molemmilla puolilla verkkoa.  Tasanumeroissa oltiin vielä 6-6, mutta sitten alkoi OrPon ensimmäinen karkumatka.  Ensin Eeva Puukka keskeltä Jenni Hiltusen mainiosta passista ja muut perässä.  6-10 tilanne tuli HPK:n hyökkäysvirheestä, jonka jälkee Sarna käytti ensimmäisen aikalisänsä.  Anu Ennok päätti  pari seuraavaa palloa OrPon pisteiksi.  HPK kiri teknisen numeroiksi 13-14 ja vielä 16-17, mutta sitten OrPo otti taas ohjat käsiinsä.  Erin Little piti tärkeät syötöt ruudussa ja myös riittävän kov ina. Neljäs erä päättyi 19-25 ja eränumerot taululla tasan 2-2.  OrPo oli tullut tasoihin ja niin mentiin viidenteen erään.

Erän alkuun tuli kolme virhettä ja tilanne oli 3-2, kun Jenni Hiltunen asteli syöttämään.  HPK käytti aikalisänsä 4-7 tilanteessa, 4-8 tilanteessa vaihdettiin kenttäpuolia ja HPK käytti myös jo toisen aikalisänsä, mutta ei saanut sillä Jennin kovaa syöttöputkea poikki, vaan se päättyi vasta lukemiin 4-10.  Ne olivat tärkeät 8 pistettä.  HPK rutisti 7-11 tilanteeseen, mutta OrPo taisteli vimmatusti ja vei viidennen ansaitusti nimiinsä.  Ottelu vihellettiin poikki numeroissa 9-15.

OrPon päävalmentaja Tuomas Alatalo oli huojentunut voitosta: -Me oltiin kaksi erää purjeissa.  Mikään ei toiminut.  Pienin taktisin muutoksi tultiin kolmanteen, mutta ennen kaikkea tytöt nostivat tasoa.  Jenni petrasi paljon.  Tärkeä kiinnitys lyhyessä sarjassa.

HPK:n päävalmentaja Teemu Sarna totesi myös saman: -Orivedeltä hyvä tason nosto.  Toisen erän jälkeen vastaanotto parani heillä 50%.  OrPo pelasi rohkeaa peliä ja jaksoi painaa sitä koko ajan.  Oma syöttö helpottui, koska OrPolla oli kolmessa viimeisessä erässä huonoin vastaanottoprosentti 63.  Sellaisessa tilanteessa Jennin tasoinen passari pitää pelin hallussa.  OrPon kannustajat voittivat myös oman osuutensa 3-2.

Ottelun parhaina palkittiin OrPosta Anni Mäkinen ja HPK:sta Laura Pihlajamäki.

Anni Mäkinen 15/+10, 1 ässä, 2 torjuntaa
Anu Ennok 15/+6, 2 torjuntaa, 46 vastaanottoa HPK:n 91 syötöstä 61% teholla ja vain yksi vastaanottovirhe
Tatsiana Lapuknina 16/+4, 3 ässää, 2 torjuntaa
Erin Little 11/+7, 3 torjuntaa
Eeva Puukka 10/+7, 2 torjuntaa

Saana Koljonen ja Heidi Hietala pelasivat molemmat aivan upeat vastaanottopelit: Saana 57% ja Heidi 78%.  Myös vaihdosta kentälle tullut Nette Tuominen nosti tärkeät vastaanottonsa hyvin ja pääsi taas myös pisteiden tekemisen makuun.

HPK
Laura Pihlajamäki 21/+13, 2 ässää, 6 torjuntaa
Marina Skender 16/+5, 1 ässä, 2 torjuntaa
Martina Konecna14/+6, 1 ässä

Ässät tasan 5-5 samoin torjunnat 11-11.

OrPon kannustusjoukot peittosivat HPK:n kannattajat Hämeenkaaressa.   Ottelusarja jatkuu Orivedellä keskiviikkona 27.03. klo 18:30.  Silloin pronssimitalit ovat katkolla OrPolle.  Tervetuloa katsomaan jännittävää ottelua ja kannustamaan OrPo mitaleille!

Ottelun kuvakooste OrPon Facebook-sivulla
https://www.facebook.com/OrPo.volley