OrPo punnersi voiton viisieräisessä


OrPo-Pieksämäki Volley 3-2 (22-25,25-27,25-13,25-16.15-12)

OrPo ja Pieksämäki Volley pelasivat tiukan viisieräisen URHO tv:n kameroiden edessä.  Ottelu alkoi hyvin valmistautuneen Pieksämäen näytöksellä.  OrPo sai koneensa käyntiin vasta pitkällä erätauolla ja otti kolme seuraavaa erää.  Tämän pelin erikoisuutena oli, että naisten peliksi pallo sai todella kyytiä.  Palloa todella lyötiin molemmilta puolilta verkkoa. 

Pieksämäen päävalmentaja Viktor Circenko oli kahteen ensimmäiseen erään tyytyväinen, mutta ei joukkueensa otteen heikentymiseen: Ensimmäinen erä oli loistava, toisen ehkä voitimme tuurilla.  Kolmas ja neljäs aivan toinen juttu.  Syöttö ja vastaanotto pehmenivät.  Jenni Hiltunen pyöritti monipuolisesti peliä ja puolustuksemme oli vaikeuksissa.

OrPon päävalmentaja Tuomas Alatalo oli alkuun pettynyt: kaksi ensimmäistä erää olimme lirissä.  Torjuntapuolustus ei toiminut yhtään.  Pitkä tauko toimi.  Tulimme hyvällä ilmeellä ja pieni taktinen muutos toi torjuntaan tehoja.  Hyökkäykseen olen tyytyväinen, tehot yli 50%.  Hienoa, että kantti kesti viidennessä ja olimme kovia oikeaan aikaan.

Pieksämäen katsomovalmentaja Reino Kosonen arvioi peliä kokonaisuutena:  Aloitussyöttö ja vastaanotto toimivat molemmilla joukkueilla.  Pieksämäellä oli kaksi ensimmäistä erää loistavia.  Rohkeita hyökkäyksiä ja Kirsi Hyttinen poimi kaikki viistohyökkäykset.

OrPon parhaana palkittiin Tatsiana Lapukhina 26/+22, 1 ässä, 4 torjuntaa.

Anu Ennok joutui taas nostamaan yli puolet vastustajan syötöistä.  Anu tehtaili tehot 17+7, 28 passista 57% tappoteholla.  Anni Mäkinen 12/+5 ja hyvin kolmannen erän alussa peliin tullut Saara Lepistö 7/+6.

OrPolle torjunnat 12-7 ja ässät 5-4.

Yleisöä VIMA RAK:in ja Medilaserin isännöimässä tv-ottelussa oli 376.