OrPo-Pölkky Kuusamo 3-0 (25-12,25-18,25-17)


Harvoin alkukaudella on hallissa sellainen tunnelma, kuin nyt oli.  Peli oli alusta asti pirteää ja monipuolista.  Huimia hakuja ja uhrautuvaa puolustusta molemmilta joukkueilta.  OrPo oli alussa vahvempi ja hivuttautui 7-2 johtoasemaan, Tumppi Alatalo otti Pölkyn ensimmäisen aikalisän.  Tekninen lukemissa 14-7.  OrPo eteni vahvasti, eikä Pölkyn aikalisä 19-9 tilanteessa enää auttanut.  Erä OrPolle 25-12.  Malina Terrell osoitti olevansa todellinen vahvistus OrPolle, ensimmäisessä erässä 7 pistettä.  Janisa Johnson ja Saara Lepistö säestivät hyvin, molemmilla 4 pistettä ensimmäiseen erään.

Toinen erä alkoi ja eteni tasaisesti.  Tekniselle mentiin 13-14 Pölkyn johtaessa.  Passari Maria Tuominen ruokki hyvin hyökkääjiään ja teki myös itse ratkaisuja OrPo pääsi 19-16 karkumatkalle.  Pölkyn 1. aikalisä.  Janisa Johnson sai hyvän passin, nousi omiin korkeuksiinsa ja sivalsi 6-paikalta pallon kentään, 20-16. 
Mantu oli taas itse asialla, 21-17.  Pölkky hyökkäsi leveäksi, 22-17, Alatalo otti 2. aikalisän.  Pölkky sai vielä pisteen, kun pallo meni torjunnasta yli, 22-18.  Eveliina Smolanderin satasella 23-18, Pölkyn hyökkäys pitkäksi, 24-18.  Yleisö nousi taas eräpallotilanteessa seisomaan, Eveliina torjui erän lukemiin 25-18.

Kolmas erä alkoi myös tasaisesti.  Malina iski kakkosesta 5-4, syötti ässän 6-4 ja Alatalo otti Pölkyn 1. aikalisän.
Saara Lepistö torjui 7-4, Janisa iski tyhjään kenttään 8-4 ja Malina herkutteli vastapallon 9-4, Pölkyn toinen aikalisä.  Teksinselle mentiin OrPon vedolla ja Mantu Tuomisen ässällä 14-7.  Loppuerä kulki samaa rataa.  OrPolla oli erinomainen vastaanotto (62%), pallot nousivat hyvin passarille ja Mantu näytti, kuinka kokenut passari käyttää monipuolisesti hyökkääjiään.  OrPon hyökkäysteho oli 47%, melkein joka toinen hyökkäys upposi.

Malina Terrell oli illan kuningatar, 18/+13, 3 ässää, 2 torjuntaa, 27 passista 48% teholla pisteitä.
Janisa Jonson oli myös hyvässä vireessä, 12/+5, 19 vastaanottoa, vain yksi virhe, teho komeasti 63%.
Saara Lepistö, 9/+7, 4 torjuntaa
Saara Holm, 8/+5
Eveliina Smolander, 6/+3, 3 torjuntaa.

Sanna Häkkinen, virheetön vastaanotto 12 kertaa.

OrPolla oli koko pelissä vain viisi suoraa hyökkäysvirhettä ja yksi vastaanottovirhe, kaikki pelaajat plussalla. 
 

Päävalmentaja Satu Natunen on saanut joukkueensa puolustamaan sekä varmentamaan hyvin.  Nyt myös vastaanotto ja hyökkäys toimii, vaikka tässä muodossa joukkue on ollut kasassa vasta pienen aikaa.  Kausi on vasta alussa ja siitä on kehittymässä hyvin mielenkiintoinen.
 

Illan ottelusta Lotta Piesanen, Pölkky:

Fakta on, että tuli kunnolla turpiin.  Vastustaja oli parempi joka osa-alueella.   Vastaanotto oli parempi kuin eilen, mutta näillä hyökkäystehoilla on vaikea voittaa.

Malina Terrell, OrPo:
Tosi kiva pelata.  Tehty kovasti töitä.  Oltu vasta vähän aikaa joukkueena ja parannettu koko ajan.  Minut otettu hienosti vastaan ja joukkueessa on hyvä henki.

Tuomas Alatalo, Pölkky:
En ole vähään aikaan nähnyt tällaista hakkuripeliä.  Ei saatu mitään otetta.  Nyt mietitävä, menikö valmistautumisessa jokin pieleen.

Satu Natunen, OrPo:
Hyvä mieli.  Paketti pysyi kasassa ja tehtiin mitä sovittiin.  Yhteishenki on hyvä.  Mantulle myös kiitokset.
Harjoitusten hyvä mieli on tullut kentälle, ja on sovittukin, että se saa näkyä peleissä.
Huomenna uudet ajatukset kehiin.

Otteluisäntä Oriveden Sanomat palkitsi joukkueiden parhaina Pölkystä Lotta Piesasen ja OrPosta Malina Terrellin.

LähiTapiola-pisteet:
3  Malina Terrell
2  Maria Tuominen
1  Saara Lepistö

Yleisöä 615