OrPo otti toisen voiton Kuusamosta 3-0 (25-23,25-12,25-13)

Puolivälierät ovat nyt OrPolle 2-1.  Pölkky on tiistaina kotonaan selkä seinää vasten ja OrPolla on pää pysyttävä kylmänä.  Mitään ei ole vielä voitettu tai saavutettu, vielä on töitä.

Illan ottelu oli OrPolta vahva esitys ja hallissa hyvä tunnelma.  OrPo kiittää hyvästä kannustuksesta! 

Ensimmäinen erä oli tiukka ja tasainen.  Eveliina Smolander teki todella tärkeitä pisteitä todella tärkeissä paikoissa ja Pölkky ei päässyt karkumatkalle.  Samoin Alina Adamenyan suoritus oli erinomainen.

Pölkyn ensimmäinen aikalisä 12-9 lukemissa, kun Alina oli leiponut ässän.  Tekniselle Pölkky hivuttautui taas kantaan 14-13.  21-22 tilanteen Eve korjasi tasoihin 22-22, Pölkyn hyökkäysvirheestä 23-22.  Mercy Moim tykitti eräpalloon 24-22.  Pölkky kavensi 24-23, mutta Alinan käsi kävi ja ensimmäinen erä OrPolle 25-23.

Toinen erä lähti OrPon komennossa ja lukemat olivat hetkessä 9-1.  Tekninen 14-4 ja koko erä OrPolle 25-12.  Erä oli kuin toisinto ensimmäisen puolivälieräottelun murhaavasta erästä, mutta nyt vain osat vaihtuivat. 

Usein pitkä erätauko tuo muutoksen otteluun.  Nyt ei käynyt näin.  OrPo oli vieläkin vahvempi  kuin edellisen erän alussa.  Eeva jujutti ja Alina iski.  4-0 tilanteessa Tuomas Alatalo otti Pölkyn ensimmäisen aikalisän ja joutui turvautumaan toiseen jo 8-2 lukemissa.  Eveliina Smolanderin syöttöputki ei katkennut, vaan Eve vastasi lyömällä ässän.  Pölkky kiristi 12-8 tilanteeseen, mutta Eeva iski 13-8 ja Eve keskeltä tekniselle 14-8.  OrPo laittoi vielä uuden vaihteen peliin ja ottelupallo kentässä 24-12.

Orpo onnistui joukkueena, vain 8 omaa suoraa virhettä kolmeen erään.   Alinan tehot toisen erän jälkeen huimat 14/+14.  Salla Karhu harmitteli Kuusamon pelin jälkeen, ettei oma sarake ollut kovinkaan hyvä, mutta Salla on kahdessa ottelussa nostanut liki 60 kertaa ja tehnyt sen lähes virheittä.  Jo pelkästään siihen pitää olla todella tyytyväisiä ja hieno paluu avauskokoonpanoon.

OrPo voitti ässät 8-1 ja torjunnat 9-7. 

Annukka Paloniemi, Pölkky:
Fakta on se, että oltiin joka osa-alueella jäljessä.  Olisi pitänyt jatkaa eka erän jälkeen, mutta toka erä oli kammottava.

Alina Adamenya, OrPo:
Meiltä tosi upea peli, vaikka oli vaikea.  Hakkurin rooli sopii minulle myös, vaikka olen mielestäni enemmän passari, haluan auttaa joukkuetta.
Tuomas Alatalo, Pölkky:
Onnittelu OrPolle hienosta pelistä, etenkin iloisesta puolustuksesta.  Syöttö-vastaanotossa pitää pystyä parempaan, että saadaan sarja tiistaina pidemmäksi.
Teemu Oksanen, OrPo:
Ylpea koko joukkueesta, onnistuttiin leveällä rintamalla.  Alinalta mahtava peli tänään.  Syöttö-vastaanotto on se iso juttu siellä takana.  Pelikuri piti hyvin, vain kahdeksan virhettä kolmeen erään.  Mitään ei ole vielä saavutettu.  Nöyrästi, mutta ei nöyristellen uudelleen saliin.  Hienoa, että meillä on hyvä passari, joka osaa käyttää kuumia pelaajia.  

Otteluisäntä Tampereen Lattiamestarit Oy palkitsi ansaitusti Pölkystä Olena Prokopenkon ja OrPosta Alinan Adamenyan.  Yleisöä ottelussa oli 562, joka varmasti nautti näkemästään ja kokemastaan!

Jos ottelusarja venyy vielä viidenteen otteluun, se pelataan torstaina 24.03. Orivedellä.  Jos OrPo voittaa tiistaina 22.03. Kuusamossa, välierät alkavat sunnuntaina 27.03.  Pysy kanavalla, seuraa tiedotustamme Facebookissa ja kotisivullamme.