OrPo otti tärkeät kolme pistettä Pölkky Kuusamolta

OrPo-Pölkky Kuusamo 3-0 (25-14,25-21,25-22)

Molemmat joukkueet kokosivat itsensä hyvin eilisten 0-3 tappioidensa jälkeen.  Peli oli taasanumeroissa vielä 6-6, mutta sitten Julia Tokarenkon syöttövuorolla alkoi tapahtua.  Väliin mahtui kaksi ässää ja kaksi Kuusamon aikalisää, mutta Julia nosti kovilla syötöillään taisteluhengen kattoon.  11 pisteen syöttöputki ja OrPo karkasi 17-6 johtoon.  Väliin mahtui koko joukkueelta hienoja suorittuksia.  Bojana Martinovic päätti erän kovalla iskulla nelospaikalta 25-14.
Toisessa erässä OrPolle tuli jokunen virhe ja Kuusamo paransi peliään.  Tasoissa oltiin 3-3, OrPon  virheillä Kuusamolle 3-5 karkumatka, tasoissa 6-6, josta OrPo johtoon 10-7.  Kuusamo kiilasi tasoihin 10-10.  Tasoissa oltiin vielä 16-16, josta OrPo kiristi hienoiseen johtoasemaan, joka piti erän loppuun.  Outi Munnukka tuli syöttämään eräpalloa ja se pelattiin kotiin.  Erä päättyi 25-21.
Pitkän erätauon jälkeen oli taas tasaista.  8-8 lukemista OrPo oli teknisellä tappiolla 13-14.  Tasoissa oltiin 16-16.  Kuusamo karkasi hyvällä pelillä ja ässäsyötöllä kahden pinnan karkumatkalle ja Laszlo Hollosy otti OrPolle aikalisän.  Julia iski kuutospaikalta torjunnan ohi 17-18 ja Bojana moukaroi tasoihin 18-18.  Eeva Puukka pääsi niittaamaan Bojanan syötöstä nousseen vastapallon kenttään ja Kuusamo otti aikalisän 19-18.
Aikalisä auttoi ja oltiin tasoissa 19-19.  Kuusamon syöttövirheestä 20-19, jonka kuittasi 20-20 tasoihin Olena Prokopenko kovalla kuutospaikan iskulla.  Julia kuittasi kakkospaikalta 21-20 ja Annina Antikainen, ässätilaston ykkönen, latasi ässän aivan sivurajalle 22-20.  Julia viimeisteli taas 23-20.  Prokopenko latasi 23-21, mutta Kuusamon syöttövirheestä OrPolle erä- ja ottelupallo 24-21.  OrPon epäonnea omalla kenttäpuoliskolla ja tilanne 24-22.  Koko ottelun kuningatar Julia Tokarenko iski loppulukemiksi 25-22.

Koko joukkue pelasi hienon pelin.  Annina Antikainen pääsi näyttämään osaamistaan ja jakoi passeja etukäteen sovitun taktiikan mukaisesti.  Niissä oli näyttäviä kuutospaikan hyökkäyksiä takakentältä, hyviä iskupaikkoja kulmista ja riittävästi keskeltäkin.  Kaikki paransivat otteitaan eilisestä ja eritoten Julia Tokarenko, joka pelasi loistavasti.  Pölkky Kuusamo pelasi hyvää peliä ensimmäisen erän mustia hetkiä lukuun ottamatta.  Kun tulee pelejä alle, Kuusamo on kova nippu kenelle tahansa, etenkin kotihallissaan, kun vastustajat ovat joutuneet matkustamaan.  Passari Iida Paananen palkittiin parhaana ja Yulia Voronova sai ansaitusti LähiTapiola-pisteen, mutta aivan hyvin olisi voinut palkita myös Olena Prokopenkon, joka taisteli koko peli ihailtavalla asenteella.

Iida Paananen; Pölkky Kuusamo: Sinänsä eilisen katastrofin jälkeen noustiin hyvin.  Vastustaja puolusti hyvin.  Ei saatu palloja riittävästi ylös.

Reetta Väisänen, OrPo: Eileseen verrattuna hieno nousu.  Hyvä henki kentällä.  Jaksettiin olla kärsivällisiä jatkopalloista. 

Marko Kaakinen, Pölkky Kuusamo: Ensimmäisen erän 1. tilannetta lukuun ottamatta pelattiin eiliseen verrattuna lentopalloa.  Pienistä asioista kiinni.  Ne pitää olla kunnossa OrPo vastaan.  Normaalisti 40% hyökkäystehoilla pitäisi voittaa, mutta nyt vastustajalla oli 58%.  Joukkueeen keski-ikä 19,5 v näkyy tiukoissa paikoissa.

Laszlo Hollosy, OrPon päävalmentaja:  Tärkeintä oli, että noustiin eilisestä.  Voitto ja kolme pistettä olivat tärkeitä myös itseluottamuksen kannalta.  Hyökkäys oli paljon parempaa kuin eilen ja pystyttiin syötöillä antamaan painetta.  Ne olivat voiton kannalta tärkeimmät asiat.

Joukkueiden parhaina palkittiin Pölkky Kuusamosta  passari Ida Paananen ja OrPosta todella liekeissä ollut Julia Tokarenko 21/+1, 2 ässää ja 1 torjunta, 25 passista 72 % hyökkäystehot

LähiTapiola-pisteet:
3 Julia Tokarenko, OrPo
2 Agnes Pallag, OrPo
1 Yulia Voronova, Pölkky Kuusamo

OrPo kiittää yleisöä kannustuksesta ja otteluisäntä Vakuutusmeklariliike Semitaa.