OrPo - LP Kangasala 11.2.2017 | Otteluennakko

OrPo ja LP Kangasala iskevät yhteen kolmannen kerran tällä kaudella tulevana lauantaina Orivedellä. Joukkueiden aiemmissa kohtaamisissa OrPo onnistui ensin kaatamaan kangasalalaiset Pitkäjärvellä 22.10 pelatussa ottelussa suoraan erin 0-3, kun Orivedellä 7.12 LP Kangasala oli puolestaan vahvempi erin 1-3. Kauden otteluvoitot keskinäisistä näin siis tasan 1-1. Tilastoja katsottaessa esiin voidaan nostaa 7 edellisen Pirkanmaan paikalliskamppailun tulokset, sillä niistä jokainen on päättynyt vierasjoukkueen voittoon. Jatkuuko kyseinen putki vielä Orivedellä, kun Mestaruusliigan 4. OrPo ja -6. LP Kangasala kohtaavat kauden kolmannessa Pirkanmaan paikallisessa?

Edellisen paikalliskamppailun jälkeen molemmat joukkueet ovat kokeneet muutoksia kokoonpanoissaan. Vierasjoukkue LP Kangasala vahvisti hyökkäysosastoaan tammikuun lopulla hankkimalla kovilla tehoilla tähän mennessä pelanneen ukrainalaishakkuri Yevgeniya Nyukhalovan. Kangasalaisjoukkue koki kuitenkin myös takaiskuja, kun Suomen Cupin välierässä tullut polvivamma vei joukkueen avainpelaajiin lukeutuvan Hanna Salomäen sairastuvalle. Kotijoukkue OrPo teki myös hankintoja kokoonpanoonsa tammikuussa, kun se pestasi tähän mennessä joka pelissä otteitaan parantaneen brittiyleispelaaja Mechell Danielin joukkueeseensa.

Viimeiset ottelut ovat molemmilla joukkueilla olleet tappiovoittoisia. LP Kangasala on hävinnyt viimeiset kolme otteluaan Mestaruusliigassa, kun OrPo puolestaan on viidestä viimeisestä ottelustaan onnistunut voittamaan kaksi. Keskiviikkona kangasalalaisjoukkue karsiutui myös Euroopan Challenge cupista, kun OrPonkin tammikuun alussa pudottanut SSC Palmberg Schwerinin oli parempi Pitkäjärvellä erin 0-3. Molemmat joukkueet halajavatkin varmasti palata nopeasti takaisin voittokantaan, sillä kevät lähenee ja runkosarjan ottelut vähenevät kovalla tahdilla. Kolmatta sijaa runkosarjassa tavoittelevan OrPon tarvitsee löytää syksyn otteittensa kaltainen kevätvire, jotta se pysyy kolmatta sijaa miehittävän Pölkky Kuusamon tahdissa. Kotietua pudotuspeleihin puolestaan tavoitteleva LP Kangasala tarvitsee voittotiliinsä nopeaa lisäystä kaventaakseen eroa liigan neljännellä sijalla olevaan LiigaPlokiin.

Ratkaisevaan asemaan lauantain ottelussa nousee joukkueiden tasaisuus ja puolustuspeli. Molemmilla joukkueilla riittää tulivoimaa hyökkäyksissään Janisa Johnsonin ja Malina Terrelin johtassa OrPon hyökkäystä ja Dayana Segovian, sekä Yevgeniya Nyukhalovan vastatessa huutoon verkon toiselta puolelta. Lauantaina suuret katseet kohdistuvatkin joukkueiden puolustuspeliä johtaviin liberoihin OrPon Sanna Häkkiseen ja LP Kangasalan Tiiamari Sieväseen

Aineksia upeaan lentopalloiltaan siis jälleen riittää ja paikallisottelun tuoma lataus tuo aina oman mausteensa tapahtumaan, sekä otteluun. Tule todistamaan upeaa lentopalloiltaa Oriveden liikuntahallille lauataina kello 17.00 alkaen. Tervetuloa!