OrPo-LiigaEura 3-0 (25-22,25-16,25-17)

Eura aloitti joka erän pirteästi ja ennen kaikkea piti kovan ja hyvän syötön koko pelin ajan, vain yksi syöttövirhe koko peliin.

LiigaEuran Piia Korhonen, tammikuussa 17 vuotta täyttänyt hakkuri oli tyytyväinen joukkueensa syöttöön, vaikkakin puolustus ja torjunta tökkivätkin.

OrPon Eveliina Smolander totesi pelin olleen vaihtelevan:  Eura oli paljon parempi kuin viimeksi ja nyt etenkin hyvällä syötöllä.  Saatiin rutistettava voitto.

LiigaEuran päävalmentaja Reima Antola oli iloinen joukkueensa pelistä huolimatta loppunumeroista:  Erien alut olivat meillä hyviä, mutta puolivälissä tapahtui muutos.  Meillä hyvä syöttö, lähes virheetön, mutta torjunnan läpi tuli liikaa tavaraa.

OrPon päävalmentaja Laszlo Hollosy oli tyytyväinen: Tässä tilanteessa kolme pistettä oli todella tärkeä. Pelissä oli hyviä hetkiä, mutta välillä ei oltu riittävän agressiivisia.  Eura pelasi paremmin kuin aikaisemmissa kohtaamisissa.

Ensimmäinen erä tahkottiin tasalukemissa10-10 tilanteeseen, jonka jälkeen OrPo sai koneensa paremmin käyntiin.  Tekninen 14-11.  Eura hivuttautui kuitenkin vielä aivan kannoille 23-22, mutta Kaisa Kymäläisen ja Eliza Hynesin kovat iskut veivät OrPon erävoittoon.
Toisessa erässä LiigaEura karkasi 1-5 tilanteeseen, jossa Hollosy otti OrPolle ensimmäisen aikalisän.  Tasalukemissa peli oli vielä 8-8 ja 10-10 tilanteissa.  Tekninen 14-12.  17-13 Antola otti Euralle aikalisän, mutta siitä ei ollut apua.  OrPo meni 25-16 erävoittoon.  Euran ensimmäinen ja ainoa syöttövirhe tuli toisessa erässä tilanteessa 20-14.

Kolmas erä alkoi tasaisesti kuten aikaisemmatkin.  Molemmilla joukkueilla oli hyvä ja kova syöttö. Teknisellä oltiin vielä lukemissa 14-13.  Erän loppupuolilla OrPon tahtotila näkyi erityisesti hyökkäyksien kovuudessa.  Eliza, Agnes ja Kaisa latasivat kovia palloja naapurin puolelle.  Yksi illan komeimmista tälleistä lähti Eliza Hynesin kädestä ja se nousi Euran puolustuksesta liikuntahallin yläkatsomoon.  Samassa tilanteessa Euran libero loukkaantui ja joutui jättämään kentän.

Heidi Hietala puolusti hienosti.  Anniina Antikaisen passeissa oli tarkkuutta sekä monipuolisuutta ja keskeltä Eeva Puukka ja Eveliina Smolander tekivät pelissä hienoja pisteitä.  Smolin komea syöttöputki 14-13 tilanteesta 19-13 lukemiin vei OrPon reiluun johtoasemaan.  Väliin mahtui yksi ässä ja kaksi vastapalloa, jotka Kaisa Kymäläinen dippasi vastustajan kenttään. Eveliina Koljonen tuli 22-14 tilanteessa syöttöruutuun ja aloitti heti ässällä.  Eeva niittasi keskeltä 23-14.  Heidi puolusti edelleen upeasti.  Erä ja ottelu päättyi Euran passivirheeseen 25-17.

LähiTapiola-pisteet:
1 Piia Korhonen, LiigaEura
2 Agnes Pallag, OrPo
3 Eliza Hynes, OrPo

Parhaina palkkittiin LiigaEurasta Piia Korhonen ja OrPosta Eliza Hynes

Eliza Hynes 15/+8, 1 ässä, 27 passia 50% teholla
Kaisa Kymäläinen 11/+7, 21 passia 52% teholla
Agnes Pallag 11/+4, 1 ässä, 1 torjunta
Eveliina Smolander 8/+1, 1 ässä, 2 torjuntaa
Eeva Puukka 7/+4, 1 ässä, 1 torjunta

 Yleisöä Vakuutusyhtiö Pohjantähden isännöimässä ottelussa oli 241