OrPo-Kuortane 3-0 (25-15,25-20,25-21)

 

Sitä saatiin mitä tilattiin.  Yleisöön menevää taistelua ja useita pitkiä palloralleja.  Kuortane pelasi pirteästi ja suurella sydämellä.

Kuortaneen Lotta Piesanen, 11/+10, pelasi ja vastasi reippaasti: Meiltä parempi peli kuin aikoihin.  Olisi pitänyt uskaltaa voittaa.  Tarvitsemme erien loppuun lisää rohkeutta.

OrPon Agnes Pallag kertoi pelin olleen joukkueelle hyvä harjoitus viikonlopun peliä ajatellen.  Hyvä peli muutoinkin.

Kuortaneen päävalmentajaAapo Rantanen totesi varsin tyytyväisenä: Muutama peli on ollut vaikeampaa, mutta nyt oli positiivinen peli.  Ei ehkä kauden paras, mutta hyvä.  Lotta Piesanen oli tänään huikea.  Hyvä, että joukkueemme pääsee pelaamaan kovia pelaajia vastaan, joten se vastaa hyvin maajoukkueen tarkoituksia.

OrPon päävalmentaja Laszlo Hollosy:  Tässä tilanteessa tärkeintä oli kolme pistettä.  Eeva Puukka oli kuumeessa, joten peliin lähtö oli erilaista.  Viikkopelit muutoinkin ovat hankalia, koska niihin pelaajat joutuvat tulemaan suoraan töistä tai kouluista lähes suoraan kentälle, mutta näin se on muillakin joukkueilla.

Ottelu alku tahkottiin tasaisesti 9-9 lukemiin, jonka jälkeen OrPo lisäsi kierroksia.  Tekniselle mentiin 14-10.  Agnes Pallag tykitti palloa kenttään ja sai hyvää tukea Kaisa Kymäläiseltä.  Saana Koljonen puolusti taas loistavasti, mutta niin puolusti Kuortanekin.  Yleisö sai nauttia palloralleista.  Kuortane otti ensimmäisen aikalisänsä 16-10, mutta se ei pysäyttänyt OrPon junaa.  21-12-tilanne pelastettiin hienoilla uhrautuvilla hakemisilla.  Eräpalloon mentiin Agneksen käden kautta ja erän päätti Anni Mäkisen ässä.
Toisen erän alku oli toisinto ensimmäisestä, mutta jatkui tasaisena 19-19-tilanteeseen asti, josta taas OrPo ja ennen kaikkea Agnes Pallag päätti, että nyt tämä erä katkaistaan ja se tapahtui Agun tarkalla sivalluksella Kuortaneen kenttään.
Kolmas erä lähti hieman Kuortaneen komennossa, joka oli jo 3-9.  Nette Tuominen tuli hyvin vaihdosta kentälle.  OrPo hivuttautui tasoihin 11-11.  12-11-tilanteessa Kuortane otti ensimmäisen aikalisänsä, jonka jälkeen seurasi todellinen taistelupallo, joka sisälsi etenkin Kuortaneen puolelta huimia puolustuksia ja pelastuksia, joista Oriveden yleisö antoi raikuvat aplodit.  OrPo piti etumatkansa erän loppuun asti ja erän sekä ottelun päätti kaksi Kuortaneen omaa virhettä.

LähiTapiola-pisteet:
1 Lotta Piesanen, Kuortane, 11/+10, 1 ässä
2 Saana Koljonen, OrPo, 10 vastaanottoa 70% teholla ja useita loistavia puolustuksia.
3 Agnes Pallag, OrPo, 23/+20, 1 ässä, 2 torjuntaa, 15 vastaanottoa 60% teholla ja kolmeen erään 31 passia, jotka 65% tehoilla pisteiksi.  Hieno saldo!

Vaihtopelaajat tulivat hyvin peliin ja tekivät tärkeän osuuden koko joukkueen panoksesta.

Säästöpankki Sinetti palkitsi otteluisäntänä Kurtaneelta Lotta Piesasen ja OrPosta Agnes Pallagin joukkueidensa parhaina pelaajina.  Yleisöä oli 303, viikkopeliksi runsaasti paikalla seuraamassa OrPon ja Suomen nuorten maajoukkueen kohtaamista.  OrPo kiittää taas hyvästä kannustuksesta.