OrPo ja Kangasala iskevät yhteen peräti kolmesti viikon sisällä

Pirkanmaalla nähdään kovaa paikallisvääntöä viikon sisällä peräti kolmen ottelun verran, kun Oriveden Ponnistus ja LP Kangasala ottavat mittaa toisistaan. Keskiviikkona OrPo ja Kangasala aloittavat Suomen Cupin puolivälierätaiston Kangasalla. Lauantaina OrPo vierailee samassa paikassa liigapisteitä metsästämässä. Kolmas peli on ensi keskiviikkona Orivedellä, kun Suomen Cupin jatkoonmenijä varmistuu.

Hyökkäystehojen tai oikeastaan niiden puutteen kanssa taisteleva OrPo jatkaa huimaa ottelutahtiaan koko marraskuun. Pelejä kertyy cup menestyksestä riippuen joko 7 tai 9 kappaletta. Rasitusta lisäävät ikävät loukkaantumiset. Mukavasti kautensa aloittanut 17-vuotias Kaisa Kymäläinen loukkasi jälleen rannettaan viime viikonloppuna Virossa. Ranne operoidaan ensi viikolla ja toipumisennuste ulottuu kevääseen. Kovassa kunnossa kauteen lähtenyt Eeva Puukka potee edelleen selkäänsä eikä tarkasta parantumisajasta ole tietoa. Tämän lisäksi Yhdysvalloissa syksyn oleva Saana Koljonen taistelee kipeän akillesjänteen kanssa. OrPon valmentaja Tuomas Alatalo on harmissaan ennen kaikkea loukkaantuneiden pelaajien puolesta.

- Tottakai harmittaa koko joukkueen takia, kun pelaajia tippuu pois. Se lisää rasitusta ja vähentää vaihtoehtoja entisestään. Mutta ennen kaikkea olen surullinen koko kolmikon puolesta, he kaikki ovat tunnollisia ja motivoituneita urheilijoita. Mutta loukkaantumiset kuuluvat valitettavasti urheiluun. Joukkueen kanssa ollaan sovittu, että vastoinkäymisistä huolimatta painetaan yhdessä eteenpäin ja koitetaan kääntää ikävät tapahtumat lopulta voitoksi.

Tähän mennessä yhdeksän ottelua pelannut OrPo on poistunut kentältä voittajana viidesti. Viime viikonloppuna joukkue teki Viron reissun, josta tuomisina oli voitto ja tappio. LP Kangasalan OrPo kohtaa nyt tällä kaudella ensimmäistä kertaa.

LP Kangasala on pelannut viisi liigapeliä, joista voittoja on kertynyt kolme. Kangasalan tuorein ulkomaalaisvahvistus Sherri Williams on parantanut otteitaan koko ajan. Suurimman osan passivastuusta on kantanut nuori Kaisa Alanko. Kangasalan liberon tontilla häärii moninkertainen Suomen mestari Leena Havunen. Oriveden kotiyleisölle tuttuja pelaajia ovat OrPoa viime kaudella edustaneet Katre Laanes ja Merja Korhonen.

Suomen Cupin jatkoonmenijä ratkaistaan Euro cup -säännöillä eli otteluvoitot ratkaisevat. Mikäli otteluvoitot ovat tasan, pelataan toisen pelin päätteeksi ns. kultainen erä 15 pisteeseen.

2.11. klo 18 LP Kangasala - OrPo (Suomen Cup 1. puolivälierä)
5.11. klo 17 LP Kangasala - OrPo (Mestaruusliiga)
9.11. klo 18 OrPo - LP Kangasala (Suomen Cup 2. puolivälierä)

Fanimatkat Kangasalle keskiviikkona 2.11. liikuntahallilta klo 16:45 ja lauantaina 5.11. klo 15:45.  Ilmoittautumiset Kalle Uotilalle viimeistään edellisenä iltana klo 22:00 mennessä.