OrPo haki Pihtiputaalta kaksi pistettä

Enempää LiigaPloki ei suostunut antamaan.  Joukkueet pelasivat täydet viisi erää ja viides ratkesi jatkopalloilla OrPolle 16-14.

Orpon päävalmentaja Teemu Oksanen luonnehti ottelua: LiigaPloki pelasi hyvän ottelun ja teki meidän pelistämme vaikean.  Tärkeät pinnat.  Hienoa taas tytöiltä, että selkä seinää vasten pystyttiin olemaan kovia.

Ploki vei ensimmäisen erän 25-20 ja OrPo seuraavan 25-22 ja kolmannen 25-21.  Neljäs erä meni jatkopalloille ja sen vei Ploki 26-24.  OrPo oli viidennen erän lopussa vahvempi ja vei sen 16-14 ja samalla ottelun 3-2.  Ploki johti päätöserää 14-12 ja oli erä- ja ottelupallossa, mutta OrPo tuli rinnalle ja ohi.
OrPon pelejä arvioitaessa pitää muistaa, että aloituskentällisessä on vain kaksi pelaajaa viime kaudelta, Eeva Puukka ja Eveliina Smolander.  Kaikki muut ovat uusia ja heistä kaksi, Mercy Moim sekä Miryam English ovat olleet joukkueen mukana vasta viikon, jona aikana on ehditty tekemään vasta kolmet täysipainoiset harjoitukset.  Etenkin yhteistyö passareiden kanssa sekä myös yhteispeli puolustuksessa vaatii vielä harjoitusta. 

LiigaPloki pelasi hyvin ja vähemmillä virheillä etenkin hyökkäyksissä.  Se voitti torjunnat 13-7 sekä ässät 8-6.
Molemmat syöttivät pelissä 109 kertaa.  OrPo hyökkäsi 190 kertaa ja Ploki 162.  Emännät tekivät viiteen erään vain 15 hyökkäysvirhettä, keskiarvona kolme erää kohti.  OrPolle tuli 22 suoraa virhettä ja 13 lyöntiä torjuntaan. 

Mercy Moimin tulikaste tuli vanhassa kotisalissa.  Mercy sai 60 passia ja teki niistä hyvät tehot 30/+16.  Salla Karhu jatkoi hyviä otteitaan ja teki 20/+8.  Eeva Puukka oli keskellä taas varma ja tehokas15/+13.  Eveliina Smolander 9/+5. 

Mercy palkittiin OrPon parhaana.  LähiTapiola-pisteet:
3 Mercy Moim, OrPo
2 Hillaelina Hämäläinen, OrPo
1 Eveliina Koljonen, LiigaPloki

OrPon ottelut jatkuvat Suomen Cupin puolivälierällä heti maanantaina 5.10., kun vieraaksi tulee Pieksämäki Volley