OrPo hävisi paremmalleen

Challenge Cupin ottelussa OrPo-SC Palmberg Schwerin kohtasi ikään kuin kaksi maailmaa, kuten Schwerinerin  ja Saksan maajoukkueen päävalmentaja Felix Koslowski totesi lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.  Vaikka ottelu päättyi OrPon tappioksi 0-3 ja eränumerot olivat 13-25,20-25,15-25, silti ei kannata sanoa, että OrPo olisi pelannut omaan tasoonsa nähden huonosti, Schweriner oli vain suomalaiseen tasoon nähden ylivoimaisesti parempi.  OrPo taisteli hyvin, etenkin toisessa erässä, mutta vastustaja tuli kovempaa, korkeammalta ja pystympään, mihin Suomessa on totuttu.  Schweriner johtaa ylivoimaisesti Saksan 1. Bundesliigaa.  Se on hävinnyt yhdeksässä ottelussaan vain kaksi erää.  Sen tavoitteena on voittaa sekä maansa että CEV:n Cuo-mestaruus.  Heillä koko seuran budjetti on lähes 1,4 milj. euroa, joten seurojen mahdollisuuksien vertailussa voidaan puhua myös eri kulttuurista.
Oli upea havaita, kuinka kypsän sekä tyynen rauhallisesti ja ihailtavalla asenteella todellinen huippujoukkue pelaa.  Schwerinerin joukkueessa on päävalmentajan lisäksi useita Saksan maajoukkueen runkopelaajia.  OrPolle oli yhtä aikaa onni ja onnettomuus kohdata heti alkuunsa tuon tasoinen joukkue.  Pelaajille tällaiset ottelut antavat varmasti motivaatiota ja mallia, kuinka eri tilanteissa tulee tehdä, että pallo kuolee. 
OrPon päävalmentaja Satu Natusen sanoin:  Jouduimme tekemään valtavasti töitä jokaisen pisteen eteen ja sittenkään ei ollut varmaa, tuleeko piste meille.

Valtavat kiitokset kaikille talkoolaisille, jotka olivat rakentamassa ottelutapahtumaa Tampere Areenalle.  Kiitokset tästä tulivat myös päävalmentaja Koslowskilta sekä hänen joukkueeltaan.
Otteluisäntä Tampereen Lattiamestarit Oy palkitsi joukkueidensa parhaina Palmberg Schwerinistä hakkuri Louisa Lippmannin ja OrPosta Eveliina Smolanderin.