OrPo avasi kauden voitokkaasti

Oriveden Ponnistus avasi liigakautensa voitokkaasti, kun Woman Volley Rovaniemeltä kaatui erälukemin 3-1 (25-16,25-19,22-25,27-25).

Tällä kertaa kotijoukkueen passareina olivat Heidi Rovanperä, joka tuli muutaman viikon tauon jälkeen auttamaan OrPoa. Kuortaneen valmennuskeskuksessa opiskeleva ja harjoitteleva Tiia Pohjonen pelasi uransa ensimmäisen liigaottelun. Yläjärven Ryhdin kasvatti tuli auttamaan OrPoa yhden pelin ajaksi.

Ensimmäisen ja toisen erän OrPo vei yllättävän selvästi, kun WoVon yleispelaajat tuskailivat vastaanoton ja hyökkäystehojen kanssa. Kolmannessa erässä OrPon syöttö ja vastaanotto heikkenivät ja rovaniemeläiset voittivat ansaitusti erän. Neljäs erä oli yllätyksiä täynnä. OrPo johti erää peräti 21-8, kunnes WoVo laittoi kirivaihteen päälle ja nappasi jopa eräpallon itselleen. OrPo kuitenkin pusersi erävoiton ja koko ottelusta täydet kolme sarjapistettä.

Woman Volleyn päävalmentaja Pasi Rautio:

- Nousijajoukkueen käsi tärisi ihan turhaan, vastustaja sai kaksi erää turhan helposti. Pitkä tauko hieman rauhoitti joukkuetta. Neljäs erä oli mystinen erä. Hirveän vaikea peli meiltä, paljon virheitä eikä pelimme rauhoittunut oikein missään vaiheessa. OrPon laitapelaajat olivat kovia tänään. Tuore keskipelaajamme Amber Kauffman tulee olemaan varmasti jatkossa hyvä vahvistus meille, nyt hän on ollut valitettavasti vatsataudin kourissa.

OrPon päävalmentaja Tuomas Alatalo:

- Komea voitto joukkueelta, hyvä jos kaikki pelaajamme tunsivat toisensa nimeltä ennen peliä. Pelasimme varmaankin maailman yksinkertaisinta lentopalloa, mutta tällä kertaa riittävän laadukkaasti. Libero Saana Koljonen pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä lähes 1,5 vuoteen ja onnistui hienosti. Neljännen erän otan omaan piikkiini, lähdin turhaan vaihtamaan selvässä johtotilanteessa.

OrPon parhaana palkittiin tehoin 19/+17 urakoinut Tatsiana Lapukhina. Eeva Puukka nappasi viisi torjuntaa ja keräsi tehot 14/+9. WoVon paras oli Jana Jaudzema, 16/+10.

Lähivakuutus-pisteet:

3 Lapukhina

2 Puukka

1 Jaudzema

OrPon pelit jatkuvat heti sunnuntaina Viljandia vastaan.