Nina auttaa OrPon pelaajia lihashuollossa

Lihashuolto ja hieronta ovat tärkeitä keinoja pitää urheilijan koneisto mahdollisimman hyvässä vireessä. OrPon pelaajien tärkeisiin taustavoimiin kuuluu hieroja Nina Enqvist.

Viime kaudella Nina oli yksi innokkaista urheiluhierojaopiskelijoista, joka auttoi OrPon joukkuetta hieronnoissa ja teippauksissa.

- Hieronnat ja teippaukset OrPon pelaajien parissa kaudella 2011-2012 olivat antoisia ja opettavaisia opiskelevalle urheiluhierojalle. Työskentely liigatason urheilijoiden kanssa on mielenkiintoista puuhaa, Enqvist kertoo.

Kesällä hotelli Oriveden tiloihin oman toimipisteensä avannut Enqvist kokee, että yhteistyö ja kommunikointi pelaajien kanssa on hänen työssään tärkeää. Apua ei voi tuputtaa pelaajille väkisin, vaan pelaajan oma halu pitää työvälineensä kunnossa on olennaista.

- Tämän tason pelaajilla on valtava määrä kokemusta sekä treeni- että pelivuosia. Luonnollisesti oman kropan tuntemus on oleellinen osa heidän työtään. Pelaajat treenaavat monin eri tavoin sekä laji itsessään kuormittaa lihaksistoa ja tuki- ja liikuntaelimistöä omalla tavallaan. Hierojana minun tehtävä on tukea pelaajia heidän lihaksistonsa kulloisenkin tilan tiedostamisessa ja auttaa heitä reagoimaan asioihin riittävän ajoissa. Urheiluvammojen riski on toki aina olemassa näinkin vauhdikkaassa lajissa, mutta säännöllinen lihashuolto hieronnan muodossa auttaa pelaajia tunnistamaan kropassa tapahtuvia muutoksia, parantaa lihaksiston palautumiskykyä ja aineenvaihduntaa.

Nina on tuttu näky OrPon harjoituksissa. Hän kokee, että pelaajien seuraaminen helpottaa olennaisesti hänen työtään.

- Seuraan tänä vuonna lajitreenien lisäksi mielenkiinnolla myös fysiikkatreenejä, joista saan arvokasta tietoa pelaajien liikkuvuudesta, mahdollisista lihaskireyksistä tai liikerajoitteista sekä muistakin yksilöllisistä eroista, joita voin hyödyntää hieronnoissani. Toki myös mahdollisten toipilaiden lihashuolto on yksi osa työtäni, jonka tavoitteena on omalta osaltani palauttaa pelaajat mahdollisimman pian takaisin kentälle.

Alkavalla kaudella Enqvist kuuluu virallisesti OrPon joukkueen taustavoimiin. Nina odottaa tulevan kauden kehittävän häntä itseään ja tottakai toivoo olevansa mahdollisimman iso apu joukkueelle.

- Odotan tulevalta kaudelta tiivistä yhteistyötä pelaajien ja valmennustiimin parissa. Pelaajien luvalla myös valmentajat saavat lihashuoltotyössäni havaitsemia valmentamisen kannalta oleellisia tietoja työkaluikseen, jotta tästä työstäni olisi maksimaalinen hyöty joukkueelle. Hierojan työssä jokainen päivä on erilainen ja jokainen urheilija on yksilö. Aina oppii jotain uutta, kumpikin osapuoli, se tekee työstä mielenkiintoisen puolin ja toisin, Enqvist toteaa.

Lisätietoa Ninan tarjoamista hieronnoista ja teippauksista löytyy osoitteesta www.hierontapistenina.fi