LP Viesti piti pisteet kotonaan

LP Viestin ja OrPon kohtaaminen ei tällä kerralla mennyt viiteen erään, kuten kaksi aikaisempaa ottelua tällä kaudella.  LP Viesti piti pisteet kotonaan 3-0 (25-21,25-16, 25-14) lukemilla.  Pelkästään erätuloksiin ei ole syytä tuijottaa, vaan nähdä ottelu kokonaisuutena.

LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen kiteytti ottelun osuvasti:  Vastaanottomme oli 63%, jolloin vastapuolen joukkueelle tulee kiire.  OrPo yritti riskillä, jolloin tulee virheitä.  Joukkueessamme näkyi levollisuus ja jokainen tietää, mitä kevään peleissä vaaditaan.  OrPo on tällä kaudella ollut meille iso haaste ja lähdimme pelaamaan tämä mielessämme.  Yksi kauden parhaita esityksiä.  OrPon vastaanotto antoi periksi toisen erän puolivälissä ja silloin pääsimme niskan päälle.

OrPo:n päävalmentaja Laszlo Hollosy kertoi olevansa hyvin pettynyt peliin, mutta totesi tuloksen olleen hänen vastuullaan: Tein liikaa vaihtoja ja se sekoitti peliä.
Ottelu alkoi tasaisesti aina 22-20 tilanteeseen, jonka jälkeen LP Viesti osoitti olevansa kovempi joukkue erien päättämisissä.  OrPon vastaanotto oli 75%, mutta Viesti puolusti hyvin ja hyökkäsi terävämmin.
Toinen erä oli tasan vielä 9-9-tilanteessa.  12-10 numeroiden jälkeen tuli OrPolle kolme turhan epäonnista palloa ja Viesti karkasi niiden jälkeen 18-10-johtoon.  Vaikka erän loppu ei ollut OrPolta alkuosan luokkaa, vastaanotto oli silti vielä 58% koko erässä.  Kolmannessa erässä Viesti jatkoi kovalla sykkeellä ja sai Noora Kososen kovilla syötöillä tilanteen 2-0:sta 7-0:aan.  OrPo ei enää toipunut tästä ja kolmas erä meni selkeästi emännille 25-14.

Ottelu isäntä palkitsi LähiTapiola-pisteillä vain LP Viestin pelaajia.  Parhaina palkittiin OrPosta hyvän liberopelin pelannut Saana Koljonen ja LP Viestistä erinomaisessa vireessä olleen Noora Kososen.

Ässät LP Viestille 6-3 ja torjunnat 10-3.

Kamppailussa runkosarjan kakkospaikasta OrPolla on edelleenkin mahdollisuudet ja ne ovat myös edelleenkin täysin omissa käsissä.  Tästä ottelusta ei ollut pakko saada pisteitä, vaikka niitä kyllä lähdettiin hakemaan.

Seuraava ottelu on LiigaEuraa vastaan Orivedellä ensi lauantaina klo 17:00