LP Viesti hieman parempi välieräavauksessa

Suomen Cup, 1. välierä Salossa meni LP Viestille 3-0 (25-13,25-21,25-22), mutta OrPo on ottanut kiinni Viestin etumatkaa.  Lauantaina Orivedellä on uusi ja ratkaiseva peli.   Suomen Cupin välierissä ei lasketa pisteitä, vaan pelien voitot merkitsevät.  OrPolla on mahdollisuus edetä loppuotteluun voittamalla lauantain ottelu sekä sen jälkeen pelattava kultainen erä.

Ensimmäisessä erässä oikein kuuli, kun käsijarru rahisi kentällä.  Muutaman turhan oman virheen turvin LP Viesti pääsi karkuun ja piti piste eron erän loppuun.   Toinen erä oli monella tavoin erikoinen.  Viesti karkasi alussa 4-1 johtoon ja Hollosy otti OrPolle aikalisän.  Viesti kiristi 7-3 johtoon, josta OrPo alkoi kuroa etumatkaa kiinni.  Bojana Martinovic iski OrPon jo kahden pinnan päähän 8-6, mutta Viesti kiri 12-7 johtoasemaan.  OrPo puristi lähemmäksi 12-10, 13-11.  15-12 tilanteessa hallista sammuivat halogeenivalot ja ennen kuin ne voitiin sytyttää uudelleen, piti pitää vähintään 10 minuutin tauko.  Valmentajat sekä tuomarit sopivat, että siinä pidetään pitkä erätauko ja toisen ja kolmannen erän välissä pidetään vain kolmen minuutin tauko.
OrPo säilytti vireensä paremmin.  Annina Antikainen jatkoi syöttövuoroaan.  Eevi Ylä-Viteli iski takarajaan ja Annina jatkoi kahdella perättäisellä ässällä, tasan 15-15.   Viestin passari kurotti palloa verkon yli ja OrPo siirtyi johtoon.  Annina Antikainen iski syöttövuoroonsa kolmannen ässän ja tilanteeksi 15-17.  Eevi paranteli lukuja lyömällä torjunnan käsistä leveäksi, 16-18.  Eeva Puukka ja Bojana Martinovic nappasivat torjunnan ja taas OrPo oli kahden pinnan johdossa 17-19.  Tasanumeroissa 19-19 OrPon toinen aikalisä.  22-21 tilanteen jälkeen Viesti korjasi erän kovemmalla rutiinilla, loppunumerot 25-21.

Kolmannessa erässä OrPo taisteli vieläkin paremmin.  Alussa Viesti kävi 5-2 johtoasemassa, mutta lukemat olivat tasoissa 8-8 tilannetta lukuun ottamatta jokaisen pisteen kohdalla 6-6 tilanteesta lähtien aina tilanteeseen 22-22 asti, jonka jälkeen taas Viestin vahvempi rutiini korjasi erän 25-22 ja koko ottelun 3-0.
Erä oli todella tiukka ja tasainen.  Tilastoissa kolmannen erän hyökkäysprosentti oli Viestillä 53 ja OrPolla 52, joten sekin kertoo samaa asiaa. 
LP Viesti voitti torjunnat 11-4 ja OrPo ässäsyötöt 4-3.
Ottelun parhaina palkittiin OrPosta Agnes Pallag 11/+6 ja LP Viestistä Laura Pihlajamäki 13/+10, joka nappasi 5 torjuntaa ja löi yhden ässän.

Asetelmat lauantain peliin ovat herkulliset.