LP Viesti eteni maltillisella pelillä Suomen Cupin loppuotteluun 3-0 (25-22,25-19,25-20)

Peli oli joka erässä hyvää, mutta etenkin erien lopuissa kylmäpäisyys ja riittävä terävyys puuttui.

Ensimmäisessä erässä OrPon syöttö ei ollut sitä, mitä sen olisi pitänyt tällaisessa ottelussa olla.  Kolmasosa meni suoraan Hillaelina Mäntylälle ja Viesti pääsi rakentamaan hyvin omia hyökkäyksiään.

OrPo kiri ensimmäisessä erässä vielä 19-16 tappioasemista 22-20 lukemiin, josta Viesti kiristi kahdella pisteellä eräpalloon.  OrPo taisteli vielä 24-22, mutta oma riskisyöttö ei jäänyt ruutuun.  Tiukka erä LP Viestille 25-22.

Tasaisessa ja kovassa toisessa erässä 19-18 tilanteessa oli hurjan pitkä ja kiihkeä palloralli, joka päättyi harmillisesti pistemenetykseen, kun takakentälle tarkoitettu peippi karkasi täpärästi leveäksi.  Se oli erän kulminoitumispiste.   Toinen erä päättyi Viestille 25-19. 

Kolmannessa OrPo johti ja  vei peliä 17-17 lukemiin asti, mutta sai vain kolme pistettä sen jälkeen, joista Malina Terrell teki kaksi, 21-18 ja ässällä 21-19), mutta vaihdettiin vielä kentältä.

Janisa Johnson on älykäs ja taitava pelaaja.  Viesti pyrki rakentamaan hänen eteensä yllensä aina kolmen torjunnan.  Muutama viisto hyökkäys lipsahti hieman leveäksi, Kun Janisa pyrki ohittamaan torjunnan muuria.  Kimmoisa Janisa iski 15/+2, vastaanotti 65 % tehoilla ja napsi kolme torjuntapistettä.

Kova iskevä Malina Terrell, 10/+5, oli OrPon hyökkääjistä tehokkain 35% (joukkue 29 %).
Saara Lepistö pelaa elämänsä parasta kautta.  5/+2

Eveliina Smolander sai 9 passia ja iski niistä kolme pisteeksi ja otti kaksi torjuntaa.

Passari Maria Tuominen on virkapaikallaan niin vastaanoton armoilla, että mahdollisuudet hyvien ja juonikkaiden passien jakamiselle ei aina ole itsestä kiinni.  Mantu otti kaksi torjuntaa.

Saara Holm tuli upeasti peliin mukaan toiseen ja kolmanteen erään.  Teki niissä 9/+3 tehot.  Sakke pelaa ensimmäistä kauttaan Mestaruusliigassa, ja pelaa kuin vanha tekijä.  Tästä asenteesta saavat vanhemmatkin pelaajat ottaa mallia.

Sanna Häkkinen liberona häärää takakentällä ja johtaa puolustusta.  Se on nopeaa ja hyvällä sijoittumisella vähäeleistä.  Siinä ei ole sitä verkolta hyökkäämisen näyttävyyttä, mutta se on äärimmäisen tärkeää.

Tuore vahvistus, nuori Mechell Daniel kehittyy vielä loistavaksi yleispelaajaksi.  Tuloksetkin alkavat näkyä, kun hän ehtii hitsautua paremmin joukkueen peliin.

Anni Toivonen tuli vaihdosta luomaan erilaista passipeliä ottelun lopussa, mutta tällä kerralla se ei auttanut muuttamaan kolmannen erän loppuvaiheita.  Erä LP Viestille 25-20 ja koko ottelu 3-0 (25-22,25-19,25-20).

Saara Lepistö, OrPo:
Kaveri oli päättäväisempi ja me annettiin erien loput turhan helpolla vastustajalle.  Pitkistä palloralleista olisi pitänyt saada pisteet.  Tiedämme, että pystymme haastamaan ja voittamaan.

Ronja Heikinniemi; LP Viesti: Tiesimme, että jos pelaamme omalla tasollamme, on mahdollisuus mennä finaaliin.  Suurin haaste oli keskittyä tähän peliin ja eläminen hetkessä.  Joukkueena on opittu, ettei finaaleita tule, ellei ole 100 % pelissä.

Satu Natunen, OrPo: Onnittelut Salolle, että heillä voittavan joukkueen rutiini säilyy.  15-16 pisteeseen olimme hyvin mukana, sitten ei jaksettu jauhaa.
Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:  Kaudessa on kolme tavoitetta: Euro Cup, suomen Cup ja Mestaruusliiga.  Tämä on toiseksi tärkein tavoite.  Tyytyväinen, oltiin huolellisempia kuin vastustaja.

Viesti voitti torjunnat 13-8 ja ässät 7-5.