Kolmas välierä LP Viestille 3-0

LP Viesti voitti Oriveden Ponnistuksen joukkueiden kolmannessa välieräkohtaamisessa 3-0 (25-21, 25-17, 25-19). LP Viesti johtaa ottelusarjaa nyt 3-0. Finaaliin selviää neljällä voitolla. 

OrPo tuli parketille erittäin voimakkaana ja latautuneena. Se otti nopeasti 0-4- ja 2-8 –johdot. LP Viestin kirin aloitti Noora Kosonen, joka teki viisi väkevää hyökkäyspistettä.Erän lopussa roolin otti kapteeni Pauliina Vilponen. Hän hoiti neljä hyökkäyspistettä matkalla 25-21-erävoittoon. Ottelun pisin palloralli nähtiin tilanteessa 21-20, kun tarvittiin peräti 28 kosketusta ennen kotijoukkueen pistettä.

Toisessa erässä 14-6-tilanteessa tarvittiin ”vain” 24 kosketusta. Tuo pallo merkittiin OrPolle. LP Viesti haki erästä voiton 25-17. 

Kolmas erä eteni tasaisena tekniseen aikalisään asti 14-12. Sen jälkeen kotijoukkue hivuttautui piste pisteeltä erävoittoon. Erä- ja otteluvoiton pommitti Ronja Heikkiniemi ässäsyötöllä.

Eveliina Smolander, OrPo:  Oli henkistä ja fyysistä väsymystä. Väsynyttä tekemistä. Välillä oli hyvää, välillä heikkoa. Kyllä me altavastaajiksi jouduimme. Jos haluamme pysäyttää junan, niin ei se kahdella pelaajalla onnistu.

Noora Kosonen, LP Viesti: Vähän lähdettiin itse huonosti ja OrPo tuli kovaa. Teimme itse tyhmyyksiä. Saimme sen jälkeen juonesta kiinni ja tultiin rinnalle ja ohi. Tasainen esitys koko joukkueelta. Ei ole helppo katkaista sarjaa (torstaina). Jos liikaa puristaa, niin rentous häviää ja tulee vaikeaa.

Satu Natunen, päävalmentaja OrPo:  Alku oli hyvää. Meillä on vaan vähemmän ratkaisijoita hyökkäyspuolella. Siinä tulee se lovi. Salolta löytyy enemmän variaatioita. Pitää vaan löytää se oma rento peli, ja olla omalla tasolla koko ajan, ei vain ajoittain. Ei se mahdoton vuori ole (voittaa Viesti torstaina). Hyvää tekemistä ja rento fiilis vaan.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja LP Viesti: Tavoitteena on pistää homma siellä poikki (torstaina Orivedellä). Pelaajille on hyvä porkkana, sillä jos voitetaan, niin saadaan vapaa viikonloppu. Jos tällä tasolla pelataan kuin kolme ensimmäistä välierää, niin kyllä jompikumpi torstain tai perjantain pelistä voitetaan.

Otteluisäntä Salon Seudun Sanomien valitsemat parhaat pelaajat: Noora Kosonen LP Viesti, Janisa Johnson OrPo.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran torstaina, silloin Orivedellä. Mikäli LP Viesti voittaa ottelun, se varmistaa finaalipaikkansa. Jos taas Orivesi onnistuu kaventamaan tilanteeksi 3-1, pelataan viides ottelu Salohallissa jo perjantaina

 

https://www.youtube.com/watch?v=jXN64IEXH3A&feature=youtu.be