Kahden viikon "kesäloma" tuo hengähdystauon harjoitteluun

Oriveden Ponnistuksen liiganaiset naiset aloittivat tulevaan kauteen valmistautumisen jo 27. huhtikuuta. 11 viikon harjoitusjakso on pitänyt sisällään liikkuvuus-, nopeus- ja kuntosaliharjoittelua. Myös rakas lentopallo on pidetty koko ajan läsnä lajiharjoitusten avulla. Tulevat kaksi viikkoa tuo pienen hengähdystauon harjoitteluun, kun joukkue pitää ns. omatoimijakson. Jakson aikana harjoittelu on hieman kevyempää sisältäen lähinnä kuntosaliharjoittelua ja kevyitä lenkkejä.

OrPon pitkäaikainen libero Heidi Hietala myöntää, että harjoitusjakso on ollut raskas mutta antoisa.

- Omasta mielestäni oli mukavaa, kun harjoittelu aloitettiin aikaisin. Esimerkiksi pallotuntuma säilyy näin paremmin ympäri vuoden. Pakko myöntää, että välillä on menty aika kovaa ja raskasta on ollut, varsinkin kun itselläni palautumisaika meinaa jäädä töiden takia lyhyeksi. Uusi fysiikkavalmentaja Jari Latomäki on vetänyt hyviä harjoitteita, ohjatut alkulämmittelyt ja liikkuvuusharjoitteet ovat haastavia mutta palkitsevia. Vaikka nyt tuntuukin raskaalta, niin uskon vahvasti että tämä palkitsee kun pelit pyörähtävät käyntiin.

OrPon kesäharjoitteluringissä on näkynyt paljon myös nuorta intoa. Harjoituksissa on ollut seuran omia junioreita, tämän lisäksi pelaajia on käynyt muun muassa Lempäälästä ja Valkeakoskelta. OrPon valmentaja Tuomas Alatalo toivoo, että tulevaisuuden lupaukset ovat saaneet uutta poltetta harjoitteluun.

- On ollut hienoa huomata kuinka keskittyneesti juniorit harjoittelevat vanhempien pelaajien läsnäollessa. Loppuun asti puristetaan, vaikka jalka alkaisikin jo painaa. Toivottavasti tämä yhteistyö tuo myös kauden aikana alueen junioreita entistä enemmän katsomaan pelejä. Olisi hienoa, että nuoremmilla tyttöpelaajilla olisi lajinsa parissa esikuvia sekä myös halua oppia pelin hienouksia myös katsomon puolelta. Kaiken kaikkiaan voi todeta, että lähialueella tehdään hyvää juniorityötä, pelaajilla on mahdollisuus harjoitella kovaa ja riittävästi jos se tärkein, eli oma motivaatio, on tarpeeksi korkealla.

OrPo kokoontuu seuraavan kerran yhteen 29.7., kun joukkue kohtaa Salossa hyväntekeväisyysottelussa LP Viestin.