HPK:lle voitto Janakkalassa

Mestaruusliigan runkosarjavoittoa tavoitteleva HPK ei esiintynyt edukseen sunnuntai-iltana kotipelissään Janakkalassa. Yksi varteenotettavimmista haastajista, Oriveden Ponnistus joutui palaamaan kotiinsa ilman sarjapisteitä, vaikka aiheutti HPK:lle silloin tällöin harmaita hiuksia. Kerho kaatoi OrPon erin 3–1 (25–13, 29–31, 25–20, 25–23).

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

Olen tietysti tyytyväinen, että voitimme. Se oli vaikea ottelu. Vastustaja oli aggressiivinen, emmekä olleet henkisesti parhaassa mahdollisessa kunnossa. Olemme kuluttaneet niin paljon henkistä energiaa tammikuun kahdeksannesta lähtien. Olemme pelanneet viisitoista ottelua sinä aikana, joten olemme maksaneet siitä. Kaikki tytöt tarvitsevat nyt lepoa, joten he saavat kaksi tai kolme päivää. Allison (Mayfield) on pelannut kovaa tänä aikana, joten hän sai nyt lepovuoron. Siksi hän ei ollut kokoonpanossa.

HPK-hakkuri Piia Korhonen:

- Minusta tuntuu, ettemme oikein missään vaiheessa saaneet kunnolla kiinni pelirytmistä emmekä pelanneet omaa lentopalloamme. En oikein tiedä, mikä siinä mätti. Ehkä jalat olivat vain vähän sekaisin tänään. Tuntui, että tänään oli tempovaikeuksia passarin kanssa ja itselläni oli ajoituksessa ongelmia, niin täytyi aika paljon peippailla. Näköjään sekin tehosi ihan hyvin. Voitto on tärkeintä.

OrPo-päävalmentaja Satu Natunen:

- Kyllä tässä oli ainakin minun mielestäni paikka voittoonkin. Olen ylpeä joukkueesta. Tietysti HPK tuli vähän erilaisella kuusikolla vastaan kuin odotimme, mutta taistelimme ja syöttelimme hyvin. Oli pitkiä palloralleja ja varmaan yleisöön menevää peliä. Meillä oli ehkä pientä huolimattomuutta. Tietysti kovuus on HPK:n puolella, oli heillä kentällä keitä tahansa. Teimme rohkeita ja hyviä ratkaisuja. Meilläkin pelasi paljon pelaajia, jotka eivät ole hirveästi olleet kuusikossa. Siihen nähden oli tosi ryhdikäs esitys.

OrPo-hakkuri Johanna Siuro:

- Oli ihan iloinen peli. Ennakkosuosikki oli tietysti selvä, mutta mielestäni lähdimme haastamaan ihan hyvin. Molemmilla oli kuusikoissa eroa normaaliin. Aavistelimme, ettemme tiedä, mikä kokoonpano HPK:lla tulee olemaan. Tiesimme, että omalla hyvällä pelillä meillä on mahdollisuudet mihin vain. HPK tulee aina kovaa, että yhtään ei saisi antaa periksi. Tämä oli pienistä jutuista kiinni. Olen pelannut hyvin vähän tällä kaudella, ja syksyllä oli loukkaantumisia, etten päässyt peliin mukaan. Hakkurin paikalla minulla on aika kova pelaaja haastettavana (Malina Terrell). Nautin kyllä pelaamisesta, vaikka pientä epävarmuuttakin oli.

LähiTapiolan pisteet

3 Korhonen HPK
2 Daniel OrPo
1 Venho HPK

HPK - Oriveden Ponnistus 3-1
25-13, 29-31, 25-20, 25-23

HPK: Korhonen 24/+12,Karhu 18/+11,Venho 16/+9
Oriveden Ponnistus: Johnson 18/+8,Daniel 16/+11,Siuro 12/+7
Katsojia: 256

OTTELUTILASTO