Emilia Putkisaari ja Inka Raitala OrPon mestaruusliigajoukkueeseen

Emilia Putkisaari, 17-168, ja Inka Raitala, 17-175, jotka ovat pelanneet OrPon junioreissa 5-vuotiaasta lähtien, liityvät mestaruusliigajoukkueen vahvuuteen.  Inka sai ensimmäiset Mestaruusliigan pelinsä kirjoihin jo viime kaudella OrPon kehityspelaajana.
OrPossa pelaa nyt neljä oman seuran kasvattia, joita ovat myös Salla Karhu ja Eevi Ylä-Viteli.  Eeva Puukka on myös asunut Orivedellä jo vuoden sekä aloittaa elokuussa opettajana Oriveden yläasteella, joten oman paikkakunnan osuus on OrPossa huomattavan korkealla tasolla.

-Olen koko ikäni seurannut lentopalloa Orivedellä, kun äitini Minnakin on pelannut liigatasolla.  Hienoa päästä pelaamaan mukaan, kertoi lukion toista vuosikurssia käyvä Emilia iloisena tunnelmistaan nousta liigapelaajaksi.  Emilia tulee liberoksi Hillaelina Hämäläisen aisapariksi.


Inka Raitala on pelannut kaksi maajoukkeen turnausta B-tytöissä keskitorjujan tontilla.  Viime kaudella hän pelasi myös Ylöjärven Ryhdissä, samoin kuin Emiliakin, saaden peliaikaa ja kokemusta.  Liigajoukkueeseen hän lähtee yleispelaajan tontilla.  Hänen 12 pelikauttaan on sujunut pääosin oman isän, Harrin valmennuksessa.

-Se on ollut ihan hyvää. OrPon rakentama suunnitelma takaa kehittymisen pelaajana. Taidot eivät kehity, jos pelaaja on penkillä.  OrPolla on nyt uusi valmentaja ja kun nyt saa pelata ja harjoitella omalla paikkakunnalla, tavoite on, että kehityn paljon pelaajana, kertoi myös toista lukuvuottaan Oriveden lukiossa aloittava Inka.

-Molemmille nuorille avautuu iso mahdollisuus, kun tulee hyppäys B-tytöistä liigajoukkueeseen.
Tarjolla on kokonaisuus, mikä antaa laadukkaat ja pelilliset mahdollisuudet kehittymiseen.
Erityisen hienoa on, että seuran omia nuoria pääsee liigakentille.  Inka ja Emilia ovat hyvin motivoituneita urheilijoita, jotka voivat edetä hyvinkin pitkälle, kertoi OrPon päävalmentaja Teemu Oksanen.

OrPon liigajoukkueessa on sopimukset 11 pelaajan kanssa.   Vahvuuteen tulee lähiaikoina vielä kolmas keskitorjuja.