Australialainen Eliza Karley Hynes OrPoon

Oriveden Ponnistuksen naisten mestaruusliigajoukkue ja australialainen yleispelaaja Eliza Karley Hynes, 21-183, ovat tehneet kauden mittaisen sopimuksen.

Karley Hynes on ensimmäinen maansa edustaja Suomen naisten Mestaruusliigassa.  Hän on pelannut lentopalloa 13-vuotiaasta, ollut maansa nuorten maajoukkueissa kolmella ikätasolla ja pelannut yhden kauden Australian pääsarjassa.  Eliza on opiskellut Australian Urheiluakatemiassa.   Nyt hänellä on takana kolmen vuoden beach-tausta sekä hän on myös ollut  Australian naisten maajoukkueen mukana Aasian lohkossa.

- Tavoitteeni on päästä pelaamaan lentopalloa Aasian liigaan.  Etsin vahvaa joukkuetta ja tasokasta sarjaa ensimmäiseksi ulkomaanvuodekseni.  OrPo työskentelee kovaa ja täällä harjoitellaan ammattimaisesti.  Päävalmentaja Lazlo Hollosy on kuin tietopankki.  Uskon kehittyväni pelaajana hyvässä valmennuksessa ja tässä hyvässä joukkueessa, totesi Eliza. ja – Olen kotiutunut tänne todella hyvin, vaikka niin moni asia onkin erilainen kuin mihin olen tottunut Australiassa.  Täällä saa kaupassakin ihmisiltä apua, kun ei vielä tunne kaikkia pakkauksia.  En ole koskaan nähnyt oikeaa lunta enkä jäätyneitä järviä ja että jään päälle voi ajaa autolla ja kävellä siellä, mutta odotan niitäkin innokkaasti.  Meillä on paljon hiekkaa, täällä on paljon metsiä.  Onko siellä ihan oikeasti hirviä, karhuja ja susia? Täällä ihmetellään, että syödäänkö Australiassa kenguruita ja siellä ihmetellään, että syödäänkö täällä poroja.  Molemmathan ovat kuin kansallisia ikoneja, joista nämä maat tunnetaan, jatkoi Lizy iloisesti ja aurinkoisena.

OrPolla on nyt 11 sopimuspelaajaa ja yksi sopimus tullaan tekemään vielä aivan lähiaikoina.