2. finaali OrPo-LP Viesti 2-3 (14-25,16-25,31-29,25-23,13-15)

Jos puhutaan finaalisarjasta, niin tällaisia sen pelien pitääkin olla.  Tasaista hurjaa taistelua voitosta.  Yleensä se joka häviää, ei ole myöskään ollut ottelussa se onnekkaampi puoli.  Voittoihin tarvitaan tietenkin taitoa ja kovuutta, mutta myös onnea.
Toinen finaali päättyi täpärästi LP Viestille.  Se johtaa ottelusarjaa nyt 2-0, mutta jos tähdet olisivat olleet näissä molemmissa peleissä hieman toisessa asennossa, tilanne voisi olla toisinkin päin.  Tämä on todella tasaista vääntöä.
Tiedottajana siteeraan pelin jälkeen keskusteluani tutun Viestin kannattajan kanssa, joka sanoi, että tänä vuonna on ensimmäistä kertaa vuosiin epävarmaa, voittaako Viesti, vai ei.  
Tätä me emme kukaan tiedä, sillä sarja on kesken.  Suomen mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.  Lehdissä on ollut kirjoituksia, että OrPo on hävinnyt niin ja niin monta kertaa viime vuosien aikana.  Silloin, kun OrPo viimeksi voitti, se pudotti LP Viestin välierissä.  Silloin Viesti johti sarjaa, mutta OrPo tuli rinnalle, pelattiin kaikki seitsemän peliä ja OrPo oli parempi.  Katsotaan, kuinka nyt käy.

Täytyy ihailla molempien joukkuiden pelaajien jaksamista.  Tällaisiin peleihin jotkut joutuvat tulemaan suoraan töistä.  Edellinen peli, toissailtana, oli viisieräinen.  Sen jälkeen oli vielä doping-testit, jotka viivyttivät pitkää kotimatkaa.  Moni meni kuitenkin aamulla töihin tai opiskelemaan ja tänään pelattiin taas viisieräinen, vieläkin pidempi peli kuin toissailtainen.

Tämän illan pelaajista LP Viestin Dubravka Rakic pelasi taas unelmaottelun, 24/+18 keskeltä.  Onneksi olkoon.  Molemmista joukkueista kuitenkin löytyvät myös todelliset työmyyrät, LP Viestin Anu Ennok, jonka OrPon torjunta piti taas hyvin aisoissa, mutta Anun työmäärä oli melkoinen: OrPon 100:sta syötöstä 64 vastaanottoa ja omalta passarilta ruokaa 46 passia, lähes 1/3 Viestin hyökkäyksistä, pisteiksi tuli 28%.  OrPon puolella Agnes Pallagia Viesti pommitti syötöillään 47 kertaa 116 syötöstä ja passeja tuli 43.  Niistä Agnes teki pisteiksi 49%.  Myös Eliza Hynes uurasti hyökkäysosastolla 50 passin edestä ja tappoi niistä 30%.

Varsinaisen ottelun selostaminen jäi tässä nyt vähemmälle.  Tiukoissa finaalipeleissä on todella tunnetta mukana.   Päätuomari näytti tässäkin pelissä OrPon päävalmentajalle keltaista korttia, vaikkakaan Hollosy ei sanonut sanaakaan tilanteeseen johtaneen vihellyksen jälkeen.  Kulttuurit kohtaavat ja välillä törmäävät näissä tilanteissa. 

Lauantaina 29.03. finaalisarja jatkuu Orivedellä, Oriveden liikuntahallissa klo 17:00.  Kannattaa olla paikalla.
Hallissa on todella tunnelmaa, kun molempien joukkuiden kannattajat ottavat myös mittaa toisistaan.  OrPo kiittää kannattajiaan hyvästä, koko ottelun kestäneestä hyvästä kannustuksesta.